Gebakken aardappelen, met gepocheerde sperziebonen en worst

Gisteren was het een schitterende dag, een prachtige dag om in de tuin aan het werk te gaan, me buiten in het zweet te werken om de tuin op orde te brengen. Om daarna, tevreden en voldaan te douchen, en eens iets lekkers voor te bereiden voor de gloednieuwe barbecue die met dit maal wordt ingewijd. Ik besloot tot een eenvoudige maaltijd:

Gebakken aardappelen, met gepocheerde sperziebonen en worst.

De ingrediënten zijn: (voor)gekookte aardappelen, liefst stevig kokend, sperziebonen en worst, in mijn geval Italiaanse worst. Verder heb je paprikapoeder, zout, peper en olie voor bakken en braden nodig.ingredienten

Ik kook de aardappels meestal even voor, een minuut of 10, giet ze meteen goed af en laat ze daarna afkoelen. Dan snij ik de aardappels in dezelfde pan in hapklare brokken. Dan doe ik er snufje zout bij, een eetlepel paprikapoeder en een scheutje olie. Dan met een pollepel het geheel even goed mengen. Het eindresultaat ziet er zo uit:

eindresultaat

Dan kunt u het geheel, samen met de worst in een ovenvaste pan doen. Het geheel ziet er dan zo uit. Op de foto ziet u een eetlepel in de pan, omdat de pan op de foto kleiner lijkt dan hij werkelijk is.

allesindepan

Nu gaan we de sperziebonen voorbereiden. Daarvoor leg ik aluminiumfolie in een bakvorm. Daarin deponeer je de sperziebonen, dat ziet er zo uit: boontjesDaarna doe je er een scheutje olie bij, een paar eetlepels water, een snufje zout en eventueel wat peper.  Dan vouw je het geheel dicht. Ik gebuikte te weinig aluminiumfolie waardoor ik genoodzaakt was het geheel dicht te vouwen met een extra stuk folie. Wat ben ik toch een koele kikker. De boontjes zijn nu klaar om te pocheren in de barbecue:                                                           boontje2

Verwarm je barbecue voor  tot een graadje of 225 en zet de ovenvaste pan met aardappelen en worst in de barbecue en doe de klep dicht. Hou de temperatuur op 225. Na een minuut of 10, of iets later als je van stevige sperziebonen houdt, zet je de bakvorm met verpakte sperziebonen in de oven om te laten pocheren. En doe de klep dicht. Over een half uurtje kan alles eruit. Ik krijg alweer trek. Zet je barbecue uit en open de klep, dan zie je dit:

klaar

Nadat alles is uitgepakt en in bordjes is gedaan is dit het eindresultaat: Smakelijk eten!

Smakelijk

Overigens kunt u dit ook in de oven bereiden, net zo makkelijk, maar barbecueën is zoveel leuker! Hier nog een plaatje van onze gloednieuwe aanwinst:

aanwinst