Ga maar lekker in je eigen land friet roven

huiskraaiZo af en toe vraag je je als weldenkend mens af in wat voor een stripverhaal je nu weer terecht bent gekomen. Zoals vandaag, de dag waarop de Raad van State Faunabescherming in het ongelijk heeft gesteld in de zaak van de pakweg drieëntwintig Huiskraaien (Corvus splendens) die zich al sinds 1994 in Hoek van Holland bevinden. De eerste drie van deze illegale immigranten zijn als verstekeling met een schip uit Azië meegekomen en hebben zich in twintig jaar tijd als konijnen voortgeplant met als resultaat dat er nu al drieëntwintig van die vreemde snoeshanen rondvliegen.

Staatssecretaris Sharon Dijksma is het, niettegenstaande het feit dat ze nog geen Roepieroepie van een Kanariefantje kan onderscheiden, helemaal met de uitspraak van de RvS eens en heeft hiervoor zelfs op voorhand eigenhandig de Huiskraai van de lijst van beschermde vogelsoorten gehaald, daarmee ruim baan makend voor een haar welgevallige uitspraak.

De enorme schade die de Huiskraai in Hoek van Holland aanricht is de directe aanleiding tot het ‘opruimen’ van de indringers. Het schijnt dat het legertje hangkraaien regelmatig wordt aangetroffen bij het Vispaleis aan de boulevard van Hoek van Holland, waar brutaalweg op de grond gevallen frietjes en gestrooid brood wordt weggeroofd voor de voeten van onschuldige toeristen. Dat het schorriemorrie onderling stug in een vreemde taal blijft krassen, helpt ook niet mee. Gevreesd wordt dat het vogeltuig Hoek van Holland zal gebruiken als stepping stone voor vestiging in de rest van Europa, om daar een slachting aan te richten onder de inheemse vogels en, gezien hun vraatzucht, grootschalige hongersnood te veroorzaken onder de bevolking.  Ingrijpen is dus, volgens de staatssecretaris en de RvS, hoogst noodzakelijk.

Dat het aantal Huiskraaien de laatste jaren op natuurlijke wijze afneemt, dat gedurende de twintig jaar van hun verblijf nog nooit is aangetoond dat de soort in Hoek van Holland schade aanricht of inheemse soorten verdringt, waren geen verzachtende omstandigheid. Geheel in lijn met het beleid van Teeven en Opstelten ten aanzien van mensen van buitenlandse komaf moeten ook dierlijke immigranten eraan geloven. Optiefen. Wegwezen. Ga maar lekker in je eigen land friet roven.

2 gedachten over “Ga maar lekker in je eigen land friet roven”

  1. Hoe durft dit schorrie morrie gevogelte hun gezicht hier durven te tonen! Ze horen hier niet thuis.

    Gelukkig hebben we de provincie Zuid-Holland, die zich ontfermt over onze inheemse diersoorten. Ik heb gelezen dat ze zich zorgen maakten om onze kraai, die olijke deugniet, de zwarte kraai. Waren er maar meer van deze helden die zich niet laten leiden door druk vanuit de maatschappij maar het heroïsch opnemen voor onze inheemse vrienden.

    Ik heb alle vertrouwen in de provincie Zuid-Holland dat ze onze inheemse diersoorten beschermen. Binnenkort is de halsbandparkiet aan de beurt! Alles in de naam van onze geliefde stadsvogels, zoals de kauw, kraai, ekster en meeuw, want deze vogels zouden NOOIT zulke misdaden als zo’n hooligankraai uit India plegen.

Reacties zijn gesloten.