Fascisten nauw betrokken bij Leidse protesten tegen pedoseksueel

Morgenavond (vanavond, blijkbaar – redactie) wordt er weer gedemonstreerd tegen Benno L., de veroordeelde pedoseksueel die sinds kort in Leiden woont. Het protest is dit keer bij het stadhuis, georganiseerd door Leefbaar Leiden. Maar ook de fascistische organisatie Identitair Verzet heeft daar een protest aangemeld. Bij eerdere demonstraties tegen L. waren ook al fascisten aanwezig. Dat is niet verwonderlijk, want die voelen zich altijd als een vis in het water bij oproeren met zo’n pogromsfeer. Op zaterdag 15 februari maakte het NRC Handelsblad bekend dat burgemeester Henri Lenferink Justitie toestemming had gegeven om Benno L. in Leiden onder te brengen. Daarna groeide er in sommige rechtse kringen een ware lynchstemming. Er zijn inmiddels meerdere protesten geweest. De eerste was meteen op de zondag na de NRC-publicatie, en op de dinsdag en zaterdag daarop gingen er ook mensen de straat op. Aan dat laatste protest deden ongeveer tweehonderd tot tweehonderdvijftig mensen mee. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

1 gedachte over “Fascisten nauw betrokken bij Leidse protesten tegen pedoseksueel”

  1. Identitair Verzet kwam onlangs in het nieuws toen ze de Islamistische School Ibn Galdoun op een examendag afsloten met een kettingslot. Vooral de leider van deze groep, Paul Peters, liet zich zien.
    Ook Peters is niet onomstreden. Hij duikt vaak op bij Duitse nazidemonstraties en werd veroordeeld voor de grootschalige vernieling van een Joodse begraafplaats. Bij de PVV-manifestatie verspreidde hij stickers van Identitair Verzet. Hij deed dit in de aanwezigheid van de activisten Fabian van der Velden en Nick Elkerbout die beiden jarenlang bij verschillende extreemrechtse en nazistische organisaties actief zijn geweest. Ook zijn vriendin en activiste Gertrude Bossdorf was aanwezig. Na afloop van de demonstratie sloot Identitair Verzet een gelegenheidscoalitie met Blood & Honour en poogden aanhangers van beide groepen PVV-aanhangers op te ruien om linkse demonstranten op een nabijgelegen plein aan te vallen.

    En dat heeft een mevrouw welke daar demonstreerde geweten!

Reacties zijn gesloten.