Extreemrechtse Noorse terrorist vermoordde ook zijn stiefzuster

De extreemrechtse terrorist die gisteren het vuur opende op een moskee in Noorwegen, heeft naar alle waarschijnlijkheid eerder op de dag zijn 17-jarige stiefzuster vermoord. De politie trof haar levenloze lichaam aan in het appartement van de dader.

De 20-jarige man drong gisteren de Al Noor-moskee in Baerum binnen, waarna hij het vuur opende op de aanwezigen. Goddank bleek hij een slechte schutter te zijn: slechts één aanwezige raakte (licht) gewond. Een 65-jarige moskeeganger slaagde er in de dader te ontwapenen en in bedwang te houden totdat de politie arriveerde.

Voor de aanslag kondigde de man zijn daad aan op het internetforum endchan. Het forum is inmiddels offline, net als grote broer 8chan. In het manifest spreekt hij zijn sympathie uit voor de Noorse nazi-collaborateur Vidkun Quisling en Brenton Tarrant, de terrorist die op 15 maart in Christchurch, Nieuw-Zeeland, 51 moslims vermoordde.

Uitgelichte afbeelding: By Fibonacci Blue from Minnesota, USA – Donald Trump alt-right supporter, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57202569