Europees Hof voor de Rechten van de Mens komt teveel voor mensenrechten op

In de goede oude tijd was het een leuk middel om de communisten te pesten: het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Daarbij zag het Europees Hof toe op de naleving.

Maar tegenwoordig zijn de tijden veranderd. De mensenrechten belemmeren de soevereiniteit van een natie. In Nederland fulmineerde Stef Blok al over de verregaande bemoeizucht van het Hof. Nu vindt de Britse minister Theresa May het nodig te dreigen de instelling te verlaten. Het kan toch niet zo zijn dat het Hof ons Britten belet mensen te deporteren. (EUobserver)

6 gedachten over “Europees Hof voor de Rechten van de Mens komt teveel voor mensenrechten op”

 1. @1, inderdaad is het schandalig – de Britse staat voert in wezen oorlog tegen eigen burgers en de Mensen Rechten inclusief Europese Hof.

  De Britse staat wordt ermee bediend alleen indien ze hun politieke vijanden kunnen aanklagen (Tja, waar lijkt dit op?).

  Slavendrijvers mentaliteit.

 2. Het ergste is dat de elite veronderstelt dat de Staat is om hun alleen te dienen en het gepeupel is een soort slavenvolkje die geen mensen rechten hoeft te hebben:

  “De mensenrechten belemmeren de soevereiniteit van een natie”

  Totale Absurditet (VVD-stijl) : de Staat als superieure Ultramacht boven de burgers wordt geplaatst met hun onvervreemdbare rechten die dezelfde Staat opgeroepen is om te beschermen.

  Je ziet hier dat de Verlichting is aan Nederland voorbij gegaan: de Staat is om de burgers re dienen en niet alleen de Uitverkorene Elite.

 3. Daarbij komt dat hij ook nog eens bijna 10 jaar heeft vast gezeten, met korte onderbrekingen, zonder dat er sprake was van een strafbaar feit.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Qatada

  Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes:

  “It also comes after Tory leader David Cameron promised to end British co-operation with EU-level crime-fighting structures, such as the European Arrest warrant, in the island nation’s broader decoupling from the European mainland.”

  Da’s mooi, dan kunnen ze Julian Assange tenminste laten gaan.

  Overigens wordt het ook de hoogste tijd dat de “UN Convention Against Torture” wordt opgezegd, want daarin worden staten

  “obliged to refrain from complicity in torture, and thus are forbidden from deporting people to places where a real risk of torture exists.”

  Maar urgent is dat natuurlijk niet, want de praktijk van de zogenaamde “renditions” heeft nog eens duidelijk laten zien dat VN-verdragen en resoluties een dode letter zijn, tenminste voorzover het de verplichtingen van de westerse lidstaten (en Israel) aangaat.

 4. @5 war de schaduwstaat uitvoert kan per definitie nooit door welke parlement maar ooit gecontroleerd worden.

  Zo wordt deze speel gespeeld.

Reacties zijn gesloten.