Ergste maatregelen Bruin I van de baan

In elk geval een aantal van de meest rabiate maatregelen van Bruin I gaan niet door onder Flans II:

 • Verhoging griffierechten
  Griffierechten verhogen zodat iemand met een beperkt inkomen zijn recht niet meer kan krijgen is natuurlijk asobeleid zoals alleen rechts dat kan verzinnen.
 • Minimumstraffen
  Een regeling die een rechter de mogelijkheid uit handen neemt rekening te houden met bijzondere omstandigheden kan ook alleen in het beperkte, rechtsdraaiende brein opkomen.
 • Wijziging Rijkswet op Nederlanderschap
  Asociaal gezeik over dat mensen alleen Nederlander mogen worden als ze minstens het minimumloon verdienen en kunnen aantonen dat ze twee jaar werkervaring hebben of een beroepsopleiding hebben gevolgd. Als daar dan tenminste tegenover had gestaan dat we ook iedereen zonder beroepsopleiding het land uitflikkeren, te beginnen met Wilders, hadden we nog kunnen lachen.

Er zijn in totaal veertien wetsvoorstellen die geschrapt worden, maar dit waren overduidelijk de meest rabiate.

3 gedachten over “Ergste maatregelen Bruin I van de baan”

 1. Nou dit gegeven omtrend griffierechten speelt bruin2 helemaal in de kaart .Ik ben bang dat al de genen die door de komende ontslagversoepeling op sraat komen te staan het nu helemaal kunnen schudden .Lekker ben je ontslagen ,wil je daarover naar de rechter stappen ,maar ja geen geld .Leuk voormekaar ,uiteindelijk word je op deze wijze het recht ontnomen om je ontslag of wat dan ook aantevechten .Jahet recht geld voor iedereen maar niet voor u weet wel .

 2. T de Vries heeft moeite met begrijpend lezen?

  Ze gaan de griffierechten dus *niet* verhogen. Dit mede naar aanleiding van protesten van de rechters.

  De beoogde verhoging kwam vanuit het vorige kabinet. Het huidige kabinet gaat de kosten voor deze dus voorlopig *niet* verhogen.

  Los van dat. Voor zover ik begreep, werd er rekenschap gehouden met ‘zullie met een smalle beurs’, wanneer de kosten wel hoger zou worden. Dit is nu dus *niet* meer van toepassing.

  Je hebt wel degelijk een punt, met ontslagen werknemers. Zeker gezien de nog in te voeren versoepeling van het “ontslagrecht”.

  Overigens, informeer eens bij je gemeente/ SoZa voor een bijspijker cursus Nederlands. Is niet leeftijd gebonden, of wat ook. Een tip, géén belediging. Voor alle duidelijkheid.

  Evenwel, asociaal beleid inruilen voor ander/ nieuw asociaal beleid. Mede mogelijk gemaakt door de PvdA.

Reacties zijn gesloten.