En u dacht dat de Amerikaanse Overheid iets geleerd had van Agent Orange ?

Tijdens de Vietnam oorlog zette de Amerikaanse Overheid massaal sproeivliegtuigen en helicopters in die een ontbladeringsmiddel, Agent Orange, gemaakt door Monsanto over de jungle sproeiden. Dat was handig dacht men, want als er geen bladeren waren kon de VietCong zich ook niet verbergen. Dit ontbladeringsmiddel had zeer grote gevolgen voor de Vietnamese bevolking, maar eveneens voor de Militairen die het moesten gebruiken. Het middel was dermate giftig dat er mismaakte en zwaar gehandicapte kinderen geboren werden.

Zie ook :

http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange

En vandaag dan het bericht in de LA Times. De Amerikaanse Overheid heeft besloten om voorlopig alle sproeivluchten tegen Cocaplantages in Colombia voor onbepaalde tijd op te schorten omdat er twee piloten zijn neergeschoten door waarschijnlijk de FARC of drugdealers.

De Amerikaanse Regering heeft zo te zien dan ook niets geleerd van de inzet van bestrijdingsmiddelen op grote schaal tegen welk probleem dat zij op willen lossen dan ook. Zelfs de foto’s uit de Vietnam Oorlog en de foto in het artikel zijn vergelijkbaar. Wat de gevolgen op de grond zullen zijn voor flora en fauna en de eventueel aanwezige bevolking op de langere termijn is nog maar de vraag.

4 gedachten over “En u dacht dat de Amerikaanse Overheid iets geleerd had van Agent Orange ?”

  1. De Vietcong was ijzersterk in het aanleggen van kilometers lange gangen/schuilkelders in de oerwouden van Vietnam.
    De farc heeft kennelijk effectief luchtdoelgeschut om de trage sproeivliegtuigen uit de lucht te schieten.
    We zitten hier weer eens met het dilemma of het middel niet erger is dan de kwaal.
    Als je de documentaires ziet over de mate van het cokegebruik in de VS is dat toch wel zorgwekkend.

  2. De Amerikaanse overheid als dekmantel voor BP heeft het laatste de Golf Van Mexico doen volledig laten vernietigen en vergiftigen met alle gevolgen voor de wereld Natuur. De vraag is of de Gulfstream zal het überhaupt overleven. Nou moe, hou het stil, niet te veel erover kletsen, hè?

    Daarom ging Greenpeaz naar de Arktiek…protesteren.

Reacties zijn gesloten.