En het schaap loopt vol overgave naar de slachtbank

Vandaag voltrok zich een afschuwelijk proces. In mijn hoofd.

Ik zal proberen om het stap voor stap weer te geven.

Het is duidelijk dat het Nuclear Security Summit nutteloos is. Op verschillende niveaus. Het begint natuurlijk al met de officiële insteek: alle nucleaire grootmachten gaan bij elkaar zitten om te praten over ‘nucleaire veiligheid’ ten opzichte van ‘nucleaire terroristen’, zonder evenwel te praten over het stopzetten van kernenergie en de ontmanteling van bestaande kernwapens. Dat op zich is al grotesk. Een stap verder: er wordt niet echt gepraat en er worden al helemaal geen beslissingen genomen. Het hoogst ‘haalbare’ is kennelijk een slappe slotdeclaratie, waarvan deze week bekend werd dat die eigenlijk al geschreven is – niet door de ‘wereldleiders’, maar door hun ambtenaren, na intensief overleg. Kortom, het is nutteloos. En ze doen er niet eens moeilijk over om dat nog in de openbaarheid te brengen ook.

De Nuclear Industry Summit daarentegen is natuurlijk wel nuttig, vanuit hun perspectief. Netwerken, deals sluiten, knowhow uitwisselen en uitstapjes maken. Daar hoor je dan ook weinig over in de media.

Maar ondanks het feit dat de NSS overduidelijk nutteloos is, wordt er een compleet totalitair systeem aan beveiliging, monitoring en repressie ontrold. Een gedeelte van het luchtruim is afgesloten, waar F16′s rondlvliegen om eventuele vliegtuigen te onderscheppen. Voor de kust ligt de marine en er is afweergeschut geplaatst. Op land zijn er weer grenscontroles, een gedeelte van Den Haag is tot internationaal grondgebied verklaard en hermetisch afgesloten (hoewel, niet zo heel erg hermetisch kennelijk, want vanmiddag zijn vijftig demonstranten het terrein opgelopen met een open brief aan de wereldleiders).

 (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Dhjana

(Waar in het bovenstaande “vandaag” staat dient men “dinsdag 25 maart 2014” te begrijpen)

3 gedachten over “En het schaap loopt vol overgave naar de slachtbank”

 1. @Dhjana, leuk dat je met die vragen komt. Zat ik zelf gisteravond na de show te denken – wat hebben ze met al die praal en pracht uiteindelijk besloten?
  Heb me suf gezocht om iets zinvol te vinden behalve mooie PR-declaraties die bij elke summit toehoren.

  Het schijn per slot van rekening dat drie landen hebben beloofd hun verrijkt uranium steeds aan de VS te blijven leveren Punt.

  Twee dagen volledige versperring van de maatschappelijke leven in een soevereine land met Grandioze verspilling van belastinggeld van alle belastingbetalers hebben een mooie fuif voor aantal uiterst geselecteerde feestgangers opgeleverd. verder helemaal niets behalve lekker eten, veel drinken en mooie kijkjes voor de pers.

  Mooie reclame voor Nederland die uiteindelijk door Obama bezocht is – en misschien was dit stiekem de ultieme doel van deze ultraluxe summit.

 2. Tevens heeft elke Nederlander zelf kunnen proven hoe is het leven in een volledig Totalitaire Staat, bijvoorbeeld zoals Nord Korea.
  Omdat de paralyse, versperring en blokkering van wegen de voortdurende controles en verboden om de reizen, lopen of bewegen, afgezete gebieden enz. zijn in deze dagen net iets minder dan in de voormalige Oost-Blok of Noord Korea geweest.

  We hebben op kosten van de belastingbetaler net voor drie dagen Noord-Korea in Nederland met succes kunnen naspelen. (Luid Applaus!)

Reacties zijn gesloten.