Egyptische ordetroepen arresteren erop los en voorkomen massademonstraties

Ordetroepen zijn erin geslaagd maandag grote demonstraties te voorkomen in Groter Cairo, onder meer door op verzamelpunten de menigte uiteen te jagen en grote aantallen arrestaties te maken.
Activisten hadden gepland om door heel Egypte grote demonstraties te houden tegen het weggeven door president al-Sisi van de eilanden Tiran en Sanafir in de Rode Zee aan Saudi-Arabië, tijdens een bezoek dat de Saudische koning Salman begin april aan Egypte bracht. Maandag was uitgekozen omdat het de ”Bevrijdingsdag van de Sinai” was en daardoor een vrije dag.

Een Egyptische groep advocaten die probeerde na te gaan hoeveel mensen waren opgepakt noemde het getal van 239 arrestaties verspreid over Egypte. De groep, Vrijheid voor de Dapperen geheten, publiceerde een lijst met namen op zijn Facebookpagina. Er werd aan toegevoegd dat sommigen weer zijn vrijgelaten, anderen worden vastgehouden en dat van sommigen onduidelijk is waar ze verblijven. Advocaten werden weggehouden van de politiebureaus in Cairo waar ze heen werden getransporteerd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist