De eenvoudige gedachtenloosheid van de rechtse man

Een nationalist bezingt de glorie van het Vaderland. Maakt niet uit of het nou een enorme glorieuze Geschiedenis heeft. Duitsland bestaat pas sinds 1871 – of is het 1990? Doet er niet toe, de nationalist weet beter en bezingt Germania vanaf overoude tijden alsof het hetzelfde is als het Duitsland van Bismarck of Kohl en Merkel.

De nationalist is dol op zijn natie.* Zo dol dat hij het eigenlijk maar niets vindt dat – ik houd het even bij Duitsland – dat Eupen in België ligt, dat Oostenrijk zelfstandig is dat “we” Straatsburg kwijt zijn enzovoort enzovoort. Volgens dezelfde logica zouden niet-Duitstalige gebieden van Duitsland – ze zijn er, al zijn het kruimeltjes op de kaart – afgestoten moeten worden, want dat zijn “wij” niet. Maar zo redeneert de nationalist niet. Die Denen, Friezen en Sorben zijn Duitsers, ook al weten ze het niet, die streken horen “bij ons”. De onduitsheid van sommige Duitsers is dan iets wat afgeleerd moet worden. Tegelijkertijd wil de nationalist ook niet dat er velen naar “hun” land komen om ook deel uit te maken van de Natie. Dat gaat zomaar niet.

Nationalisme en racisme horen als siamese tweelingen bij elkaar. Toen Italië tot stand kwam moest het beslist koloniën krijgen. Het zelfde geldt voor een andere laatkomer als Duitsland, dat de restanten in Afrika en Oceanië bijeen kon schrapen. De grootheid van de Natie blijkt uit de mate waarin anderen onderdrukt kunnen worden. En wie anderen kan onderdrukken zoals kolonialen of imperialisten het doen is vanzelf racist, want die mensen die niet tot de Natie behoren maar er wel door beheerst worden zijn minder, anders werden zij niet onderdrukt. Het getuigt dan ook van hoge beschaving die anderen te onderdrukken en – maar dat is een latere ontwikkeling – deze Superieure Beschaving bij te brengen.

Dat die Beschaving Superieur is blijkt uit het feit dat er voortdurend mensen op de loer liggen van minder allooi die haar willen vernietigen. Het is niet te geloven hoe deze Superieure Beschaving altijd en eeuwig bedreigd wordt. Als de schoonmaker op kantoor een vuilniszak uitspreidt op de grond en zich een tijdje in gebed naar Mekka wendt is de Beschaving al in levensgevaar. U moet daar niet gering over denken. Een Superieure Beschaving kan heel weinig hebben.

De mooiste wat redeneerwijze betreft vind ik – ik heb er de afgelopen dagen volop kennis mee gemaakt of van genomen op twitter, en soms mijn witte paard bestegen om een Dame in Nood te redden – vind ik de Lichamelijke Superioriteit van de Beschaafde Blanke. Die staat als een paal boven water. Het is alleen zo jammer dat die Anderen zoveel potenter zijn, en “dus” ook zoveel meer kindertjes maken. En ze willen ook altijd, iets wat de Superieure Blanke alleen met de mond belijdt. Zoiets moet ik concluderen uit vermaningen om toch vooral eens genomen te worden door een forsgebouwde neger/Marokkaan – het soort voorvallen dat de verkeerde vertegenwoordigsters van Eigen Volk wordt toegewenst. Je zou denken dat hier een nauwelijks verborgen minderwaardigheidscomplex doorschemert. Niets, beste mensen, is minder waar. Het is juist goed om er geen pap van te lusten, ook al lust je er wel pap van, want dat houdt maar af van werken aan een Superieure Beschaving. Is het al tijd voor Boer zoekt Vrouw? Nog verdere vragen?

* Ik schrijf “hij” omdat ik al weet wat er op het laatst komt…

27 gedachten over “De eenvoudige gedachtenloosheid van de rechtse man”

 1. Jah jah, auch die Partizipationszusammenlebung bei die Nachbarn ist nicht für Jede wass?
  Mooi en degelijk stuk Arnold!

 2. Hooo, Arnold, jij cultuurrelativist! 😉
  Een beschaving of cultuur superieur of inferieur vinden is onzin. Een beschaving was, is en zal zijn, bovendien (godlof!) voortdurend aan het ontwikkelen of aan het degraderen, zoals in Het Vrije Westen al een paar decennia gebeurt.
  Jammer dat je juist Duitsland als voorbeeld neemt, hoewel hier het nationalisme vooral met voetbal te maken heeft en in ieder geval stukken minder welig tiert dan in, pak hem beet, Nederland, Frankrijk en Polen. Men doet er van overheidswege veel aan om het Plattdüütsch, Deens en Sorbisch te laten overleven, maar het lukt niet, zie boven.
  A propos, Ralph, dat doet mijn hart wel een beetje pijn. Niet omdat ik Duits-nationalist ben, maar omdat ik van de taal houd. Ik stel voor: Jaja, auch die Beteiligungsgesellschaft bei den Nachbarn ist nicht jedermanns Sache. Waarmee je volkomen gelijk hebt, overigens.

 3. @4, Cornelis, “…hoewel hier het nationalisme vooral met voetbal te maken heeft..”

  Ik vind dat men terecht trots op de Duitse manschaft kan zijn omdat het enerzijds een verzameling van Europeanen is die zelf hebben gekozen om samen naar een gemeenschappelijke idee kwalitatief goed te spelen en twee – deze jongens heb ik gezien met hart ziel enorm gedreven hun doel achterna gaan en als een man de laatste minuten het doel van de tegenstander letterlijk overnemen.

  Klasse!

 4. @5 Van voetbal heb ik 0 verstand. Wel kijk ik graag EK en WK met mijn (Duitse) vrouw (die veel meer verstand van voetbal heeft), zeker als het eens tot Duitsland-Nederland komt.
  Maar inderdaad, het Duitse team is van oorsprong zeer Europees en internationaal und das ist auch gut so.

 5. @4
  Voor een Nederlands(talig) publiek is Duitsland een goedkoop en makkelijk voorbeeld. Ik weet als regelmatig bezoeker van de Frankfurter Buchmesse (en speciaal ook de Gegenbuchmesse – voorbij, voorbij) hoe keurig in de Duitse gewesten de minderheidsgroepen werden/worden behandeld.

  Het ging er om dat “Duitsland” pas sinds 1871 bestaat of sinds 1990, afhankelijk van hoe je het bekijkt.

  Dat het Platt en het Sorbisch zo onder druk staan komt mede doordat de talen gesproken worden in streken die door hte kapitaal zijn opgegeven en die dus snel ontvolkt raken. En elders kun je niet met Platt en al helemaal niet met Sorbisch terecht.

  Ik kom hier nog wel eens apart op terug.

 6. Woon zelf alweer heel wat jaartjes in Duitsland.
  Mooie rijke taal, fascinerende cultuur, en meestal een regering met “ballen”
  Tuurlijk ook hier zijn misstanden en zaken die absoluut niet door de beugel kunnen maar toch door de jaren heen ben ik steeds blijer geworden dat ik toen der tijd de stap heb genomen om uit te wijken naar de buren.
  (Met dank aan fortuin en de absurde ruk naar extreem rechts die Nederland toen der tijd maakte )

 7. @11 Same here. Grüße aus der Hauptstadt!
  @9 Ik begrijp je argumenten, maar hoop deze ene keer dat minder bedeelden (Schut, Brussen, Nanninga, Niemöller, e.a.) je artikel niet zullen lezen. Ze zouden er een argument uit kunnen leiden dat het in Nederland allemaal wel meevalt.

 8. Cornelis

  Ik noemde me toen der tijd een politiek vluchteling en heb bij wijze van absurdistische grap ook politiek asiel aan gevraagd in Duitsland.
  Kreeg een hele officiële brief enzo, zagen de humor er niet werkelijk van in.

  Groet uit de buurt van de vormalige hoofdstad.

  O en een ieder die Nederland zat is: kommt alle gezellig naar Duitsland en laat de laatste het licht uit doen en de dijken doorsteken.

 9. namaste Arnold J. van der Kluft,

  Ik ontdekte deze site pas afgelopen week en kwam eens kijken, jou betoog over de rechtse man trok mijn aandacht, omdat ik dit onderzoek. HIer mijn korte reactie.

  Jij bent erg eenzijdig ontwikkeld zo te zien, je bent een echte eurocentrist en ik zou je willen verzoeken om mijn PV RE schaal te bekijken in mijn online boek koran verbieden of herschrijven, google deze titel dan vind je het. Dit is de rechts extremistische classificatie model van mij en het is abstract dus rasonafhankelijk. NIet alleen de arme blanke man is een geboren racist he Arnold op aarde, ook wij gekleurde en zwarte (hindoestanen, negers, chinezen, japanners, marokkanen, antilianen, turken enz) kunnen erg grote rechtse beestmannen zijn, dus verruim aub je wereldvisie. Wie zijn de gemeenste rechtsdenkende of racistisch ingestelde mannen op aarde nu? Zeg wat je niet mag zeggen Arnold en doorbreek de linkse correcte taboes.

  tot zover, nu maar hopen dat deze incorrectte reactie van mij geplaatst zal worden,

  dewanand
  hindoeschrijver
  delft
  .

 10. Een Hindoestaan met een Online boek “koran verbieden of herschrijven ‘ vergiftigd door een uit India geimporteerde Pandit of door PVV vriendjes .. ??

  Wie zijn de gemeenste rechtsdenkende of racistisch ingestelde mannen op aarde nu ??? Ik zou het niet weten , ik weet wél dat er maar één geloof is dat gebaseerd is op racisme , met een kastestelsel en “onaanraakbaren ” die wanneer ze “hun plaats niet weten ” met zuur worden aangevallen …

  http://www.hindustantimes.com/india-news/stopacidattacks/nobody-wants-to-help-us-because-we-are-dalits-acid-attack-survivor-chanchal-kumari/article1-1100456.aspx

 11. @14 Wil je nu een wedstrijdje doen wie de grootste racisten zijn, of wat? Van mij mag je winnen, hoor.

 12. @14 dewanand,

  Het artikel gaat over de Superieure Beschaving. Dat kan van alles zijn, zolang mensen maar vinden dat zij superieur aan anderen zijn.

  Voorbeelden zijn genomen uit het Westen, omdat Nederland daar toevallig ligt. Maar evengoed hadden er voorbeelden uit het Oosten gebruikt kunnen worden.

 13. namaste Al Bakrastani,

  Ja, dit bedoelde ik, en je slaat de spijker op z”n geile kop. Proficiat. De Hindoes zijn kampioen van rassendiscriminatie op aarde en het hindoeisme scoort het hoogst als het om racisme en rassenhaat gaat, en uiteraard hun RE levels, volgens mijn classificatie model. Klinkt gek maar discriminatie is een begrip dat uitgevonden is door Hindoes in het oude INdia, aryawart he, meer dan 5000 jaar geleden en zo verspreidde dit hindoeistisch kwaad zich als een zwarte olievlek over de aarde. En nu is het te laat alle mensapen op aarde zijn besmet met het racisme virus en het rassenhaat virus, dus er is geen hoop meer, bidt dus luider om de Messias te laten komen op aarde met een ballon he of op een vliegend tapijtje zoals aladdin deed vroeger.

  Ok superieure beschaving, he Sjaax:

  Ik denk dat een mensaap superieur is als hsij dat zelf gelooft en hsijn eigen criteria zelf verzint. Een neger die groter geschapen is dan mij (penis groter dan 14 cm en dikker dan 3,5 cm) is zeker superieur tov mij en andere hindoestaanse mannen en 90 procent van alle hete hindoemeiden gaan kiezen voor een gratis nummertje of anonieme wip met deze lekkere neger. Dus de neger is hierom superieur en black is beautiful, is white than so ugly?

  Hoe inferieur zijn hindoestanen? Kan iemand dit voor mij berekenen? Ik wil onderzoeken waarom het beter is om Nederland koelievrij of hindoevrij te maken binnen vijf jaar, om verdere genetische vervuiling in Nederland te voorkomen. Ik vind dat hindoestanen als niet arisch ras een ernstige vervuiling zijn voor Nederland en ik ben zelf hindoestaan dus ik vind mijzelf ook al gevaarlijk voor de superieure genen van de inheemse blanke Hollanders. Gelukkig ben ik zo ziek dat ik geen enkele superieure blanke vrouw kon bevruchten sinds mijn jeugd.

  Zie mijn oude tekst:
  een koelievrij Nederland
  gewoon googlen en hopla de superieure ranking algoritmen van de geniale joden toveren het op je scherm.

  Met dank aan Allah, Hanuman, Krishna, JWHW, Boeddha, mozes, jezus, maria magdalena enz enz dat deze hogere goden en godinnen ooit de superieure Joden ontwikkelden in de hemelse laboratoria, want dankzij joden hebben wij nu internet.

  dewanand
  hindoe fundamentalist

 14. Hè dewanand ouwe hindoe gek, ook hier aanwezig.
  Pas maar op koelie-aapje van me ik weet niet of ze op dit blog jou verrukkelijke inzichten weten te waarderen.
  Ik mag toch hopen dat wieroe hier ook nog wat komt vertellen en dat hij jou smerige bek een beetje in toom houd.

  🙂

  Dewanand for president!

 15. Hm tja, mijn allereerste geschiedeniscollege bestond uit een waarschuwing voor alle eurocentrisme en nou blijk ik mijn zeer gerespecteerde docent ontrouw geworden zonder het te weten.

  Gelukkig ben ik inmiddels in het goede gezelschap van kameraad Jaap de Paauw. Voelt alweer minder eenzaam.

 16. @22 . Geschiedenis , dat is toch tegenwoordig helemaal geen vak meer op school ?? Vandaar dat Liera kan leuteren dat Socialisme en Nationalisme hetzelfde is ..( Of is die oud en dom ipv Jong en niet onderwezen ).. Natuurlijk maakt de overstap naar Nationaal-Sociaal Democratie van de PvdA dit allemaal nog verwarrender … Maar “Internationalist” of “Anti-Nationalist” zijn gelijkschakelen aan euro-centrisme .. Dat vind ik een gedachtekronkel van gordiaanse knoopsheid …

 17. namaste zeer gewaardeerde Kameraad Arnold J. van der Kluft,

  effe kort hier iets:

  Wil je aub voor mij en Wieroe het chinese centrisme oftewel Sinocentrisme analyseren, en onderzoeken sinds Mao zijn Socialistische Chinese Ubermenschen Natie startte met de Grote Sprong Voorwaarts mbt de korte, geile chinese spillebeentjes, en een Schoonmaak met 70 miljoen geruimde chinese mensaapjes.

  Je mag evt met jou nieuwe bilmaatje kameraad Jaap de Paauw je schrijfsel op mijn site neerkwakken, zonder censuur, met foto’s he van die geweldige chinese ruimings acties he, reken maar uit man: hoe hoog zou nou een berg zijn van 70 miljoen chinese lijkjes tov een lijkenberg van slechts 6 miljoen arme Joden van lagere kasten, die toch gewoon verraden en opgeofferd waren door de Joodse elite in Nazi Duitsland, na een investerings deal in UK, USA, en Frankrijk he, en ondertekend door een geoefdende kunstenaarshand met een trendy nazi snorretje. Check maar na man, top investeerders in nazi Germany, ja he Joodse elite maakte miljarden winsten in het Derde Rijk. Stof tot nadenken voor elke normaal denkende, niet fundamentalistische Jood of Jodin.

  dewanand en Wieroe
  hindoe fundamentalisten

 18. @24 Kun jij het misschien opbrengen je wat minder onfatsoenlijk uit laten mbt redacteurs van deze site? Anders mag je binnenkort gaan proberen dat oeverloze gezwets ergens anders te publiceren.

 19. @24 en @25 is wat mij betreft meteen je laatste waarschuwing want ik was je gisteren na je eerste reactie al beu.

 20. @25, doet ‘ie al. Op frontaalnaakt o.a.

  Zowel de radikale kat, Wieroe, alsook de kogelbriefverstuurder Dewanand (of was het poeder?), hebben een platform bij Peter Breedveld. Zie vooral ook @20. And rightfully so, btw.

  Ik hoop alleen maar dat een ieder die de URL’s naar de site van Dewanand hun antivirus up-to-date hebben.

Reacties zijn gesloten.