Een tokkie in uniform spreekt

Vroeger was het heel simpel eigenlijk. Dat wil zeggen in de tijd dat Nederland nog beschaafd was. Toen had je iemand die verdacht werd van een strafbaar feit. Die werd dan door gekwalificeerde en integere politiemensen aangehouden en eventueel in afwachting van een aanklacht vastgezet. Vervolgens werd een aanklacht door het Openbaar Ministerie opgesteld, kwam er een rechtszaak en daar mochten een Officier van Justitie en een advocaat namens de verdachte het woord voeren bij een rechter die zijn of haar vak verstond. Belangrijk is ook te vermelden dat de verdachte onschuldig was totdat de rechter op basis van wettig en overtuigend bewijs – verkregen op wettige manier – oordeelde dat het anders was. Was dat zo, dan kreeg de verdachte een straf welke in overeenstemming was met de wet. Was dat niet zo, ging de verdachte vrijuit.

Tegenwoordig is dat anders.

Vandaag de dag zijn we allemaal als burger bij voorbaat verdacht. Als dat niet zo zou zijn dan zouden er niet zo ontzaglijk veel geld en middelen uitgegeven worden aan afluisteren, volgen, signaleren, het aan elkaar koppelen van databestanden en vooral ook aan twitterende politie-agenten die vrijwel dagelijks mensen oproepen toch vooral hun medemensen goed in de gaten te houden want je weet maar nooit….

Maar het gaat verder. Niet alleen roept de nationale staatsknokploeg waarover Gerard Bouwman de scepter zwaait mensen vrijwel dagelijks op elkaar goed in de smiezen te houden en wordt er een hele digitale NSB Burgernet geheten opgetuigd, nee: het gaat verder op de heilloze weg.

En zo lezen we niet lang nadat in Sint Nyk mensen ‘waarvan het overduidelijk is dat ze niet van hier zijn’  door een particuliere bende dat zich ‘Stichting Veiliger Sint Nyk’ noemt het dorp uitgejaagd zijn, de ouders van de door een triggerhappy hooligan die totaal ongeschikt is voor zijn vak als politieagent vermoorde Rishi nog treuren om het verlies van hun kind en naar adem happen over het verschrikkelijke idee dat de moordenaar van hun zoon gewoon vrij rondloopt en maandag weer aan het werk gaat  een zorgverlener die op een laat tijdstip uit de bus stapt de schrik van zijn leven krijgt omdat ie geconfronteerd wordt met een door de politie opgehitste en van Kaffee und Kuchen voorziene  bende. Bewapend met knuppels en al. De arme man ‘zag eruit als een inbreker‘ en het plebs hat Ihre Pflicht nur getan al heet dat tegenwoordig ‘burgerparticipatie’. Wel ja joh, dat kun je gewoon aan iemands gezicht aflezen en inbrekers gaan ook meestal met de bus naar hun werk.

O ja, ook wordt een heel politieapparaat drie maanden lang aan de gang gehouden om te achterhalen wie degene was die een agent een lul heeft genoemd op Twitter omdat de laatste heel trots twitterde drie plantjes in beslag te hebben genomen en Opstelten daar waarschijnlijk op zijn oude dag van klaar zal komen.

Maar het gaat nog verder. Eén van de stokpaardjes van vunzig rechts Nederland dat tegenwoordig ook graag zwaait met prinsenvlaggen om ‘de argumenten’ kracht bij te zetten is dat alle rechters D66-softies zijn die ’te mild’ straffen. Dat de feiten anders zijn doet niet ter zake want het is zoals een medeschrijver het hier al zei: een mening is tegenwoordig belangrijker dan feiten. Goed, alle rechters zijn D66-softies en ze straffen ’te mild’. Laat ik nu denken dat rechters in overeenstemming met de wet straffen na een correct verlopen proces en ik hoop dit ook eigenlijk.

Enter, Übertokkie in uniform Gerard Bouwman van de Nationale Politie: ook hij vindt dat rechters te mild straffen en geheel in de traditie van vunzig rechts Nederland dat altijd overal ‘slachtoffer’ van is en overal over loopt te janken maar nooit eens iets zegt wat constructief is en waar de maatschappij wat aan heeft begint ook hij te huilebalken dat politieagenten het zo moeilijk hebben en dat dat de schuld is van die D66-softies die ’te mild’ straffen.

Uiteraard doet ie dat in de tokkie-krant van Nederland (where else).

Welnu meneer Bouwman, mij interesseert het geen fuck hoe moeilijk politieagenten het op hun manier wel niet hebben en hoe soft rechters in uw optiek blijkbaar zijn. Want dat soort tokkie-geouwehoer hebben we allemaal al lang en tot vervelens toe gehoord. Al bijna meer dan een decennium lang.  Wat mij interesseert is het feit dat er deze week mensen zijn die niet van ongeloof van hun stoel zijn gevallen over de zaken waar u over loopt te jammeren maar vanwege het feit dat de indruk is gewekt dat uw ondergeschikten straffeloos mensen mogen doodschieten op straat! Dat de indruk gewekt is dat niet die arme Rishi (goddomme een kind!) en zijn nabestaanden slachtoffer zijn maar een volstrekt incapabele triggerhappy hooligan.

Wat mij interesseert is het feit dat iemands recht op proefverlof (verkregen omdat de persoon in kwestie zijn straf bijna heeft uitgezeten, zich al die tijd goed gedragen heeft en zijn schuld aan de samenleving bijna heeft ingelost) afhangt van de ideeën van een bruine staatssecretaris en getraineerd kan worden. Wat mij interesseert is het feit dat het recht van een mevrouw uit West-Papoea om te mogen demonstreren ondergeschikt gemaakt is aan dat van een stel racistische  goorlappen die zich druk maken over een schertsfiguur en die dame bedreigen! Gewoon straffeloos bedreigen en het die mevrouw onmogelijk maken datgene te doen wat zij belangrijk vindt: gebruik maken van haar recht om haar mening te uiten. Wat mij interesseert Übertokkie, is het feit dat u met uw primitieve gelul over softe rechters in een tokkie-krant olie op het vuur aan het gooien bent van hen die wat er nog over is van de rechtsstaat zo snel mogelijk om zeep willen helpen.

En u weet dat heel goed.

Daarom zie ik in u geen hoeder van mijn veiligheid (of die van de maatschappij) maar eerder een bedreiging.

U bent in mijn optiek, net als die hooivorken-brigade die afgelopen Kerst joelend en zwaaiend met knuppels op mensenjacht ging of die op Twitter en andere fora als bezetenen tekeer gaan tegen mensen die proberen de rede nog enigszins een stem te laten hebben, gewoon een ordinaire tokkie met uw kletspraat.

Al draagt u nog zo’n indrukwekkend uniform.

Begin het nieuwe jaar goed en donder op. U bent te primitief voor uw vak.

4 gedachten over “Een tokkie in uniform spreekt”

 1. “In De Telegraaf zei de topman van de politie vanmorgen dat het noodzakelijk is “dat rechters meegaan met het maatschappelijk debat als het gaat om geweld tegen hulpverleners”. “De uitkomst van dat debat is dat er zwaarder gestraft moet worden”, zegt Bouman in het Radio 1 Journaal.”

  En dan :

  Bouman ontkent dat hij met zijn uitspraken op de stoel van de rechter gaat zitten. “Ik doe volstrekt geen uitspraak in individuele gevallen. Dat is aan de rechter, die moet een passende straf opleggen. Wat ik zeg, in het algemeen, is: geweld tegen hulpverleners, zwaarder straffen.”

  Deze man dient, als handhaver van de wet !!!!!!

  Zijn mond te houden over strafmaat. Hij is geen politicus noch deel van het onafhankelijk veronderstelde corps van Rechters.

  Iemand die dit soort uitspraken doet vanuit zijn functie, dient uit die functie ontheven te worden.

 2. “Wat mij interesseert Übertokkie, is het feit dat u met uw primitieve gelul over softe rechters in een tokkie-krant olie op het vuur aan het gooien bent van hen die wat er nog over is van de rechtsstaat zo snel mogelijk om zeep willen helpen.”

  Even los van dat tokkie geneuzel, verder geen woord aan toe te voegen.

  Ok, toch wel.

  Puik artikel, Ralph!

 3. Ralph, ik ben het 1000% met je eens; briljant geformuleerd!
  Vanuit Curaçao alvast: Un felís aña nobo, dat al jouw wensen in 2014 in vervulling mogen gaan.

Reacties zijn gesloten.