Een stimulans voor milieu is een stimulans voor de economie

Economische groei door duurzame investeringen
Uit een recent rapport van Felipe Calderon (voorzitter van Global COmission on the Economy & Climate) is gebleken dat duurzame investeringen een positief effect kunnen hebben op de economie. Zo worden banen gecreëerd door de investeringen die de beste energieleverancier maakt.

Door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnepanelen kunnen consumenten hun eigen duurzame energie opwekken. Het overschot hiervan kan terugverkocht worden aan de energieleverancier of netbeheerder. Op deze manier bespaart de consument veel geld dat zijn weg terugvind in de stimulans van de economie.

Duurzaam ondernemen heeft zijn voordelen
De interesse voor duurzame investeringen door ondernemers neemt in Nederland toe. Bedrijven worden hedendaags graag geassocieerd met milieu en klimaat omdat dit een belangrijke marktwaarde met zich mee brengt. Daarbij dragen de grote steden in Nederland bij aan ondernemers die milieu bewust bezig zijn. Zo heeft Tilburg onlangs twaalf elektrische busjes beschikbaar gemaakt voor ondernemers. Deze kunnen gratis gebruikt worden voor één jaar met daarna de optie tot aanschaf.