Een stille massaslachting in naam van de moraal en de kerk

Die kerk is de Katholieke kerk en de moraal is dat kinderen die niet geboren zijn in een huwelijk tussen man en vrouw maar buitenechtelijk…die zijn ‘illegaal’ en zo zullen ze behandeld worden ook. (Beetje vergelijkbaar met hoe Schreibtischmörder Teeven en zijn bende omspringen met mensen die denken dat Nederland beschaafd is en daarom hier hun heil – weg van oorlog en ellende – zoeken zeg maar).

Zo ging het toe in Galway county in het katholieke Ierland waar naar schatting 800 stoffelijke overschotten van kinderen zijn gevonden in een septic tank bij een door nonnen destijds bestierd tehuis voor ongehuwde moeders en hun kinderen.
Kinderen van Galway
De details zijn verschrikkelijk. Kinderen stierven na langdurige en veelvuldige mishandeling en psychische terreur aan mazelen, buikkramp, longontsteking, tbc en ondervoeding.

Het bericht op de site van Irish Central vertelt het ontstellende verhaal van honderden kinderen die in vrijwel volstrekte afzondering achter hoge muren de terreur ondergingen van de kinderen van ongehuwde moeders.

Op de schaarse foto’s die er zijn gemaakt staat niet één kind met een onbezorgde blik en een stralende lach zoals het zou zijn bij kinderen die zich geliefd, veilig en goed verzorgd weten.

Als ze stierven als gevolg van de ontberingen werden ze eenvoudig als afval gedumpt. Bij leven niets waard, dood slechts afval.

Dat was het lot van honderden en honderden kinderen in een land dat zoals vele andere landen gedomineerd is door een kerk die bol staat van de schandalen omtrent seksueel misbruik van evenzovele zo niet nog meer leeftijdsgenootjes van die arme stakkerds.

Of er hier in Nederland veel aandacht voor komt is nog maar de vraag. Immers Nederland had een Commissie Deetman welke de kool en de geit spaarde waarmee het levens verwoestende seksueel misbruik van minderjarigen ‘afgedaan’ was en bovendien…deze kinderen zijn geen (slachtoffers van) moslims.

Seksueel misbruik, jarenlange terreur, moord op kinderen en het dumpen van hun stoffelijke overschotten als ware het afval…zoiets doet men in de ‘superieure westerse cultuur’ toch niet?

5 gedachten over “Een stille massaslachting in naam van de moraal en de kerk”

  1. Galway, dat is dezelfde plaats waar Sinead O’Connor een deel van haar jeugd heeft moeten doorbrengen in een werkhuis voor ‘gevallen meisjes’, een zogeheten Magdalene Laundry, omdat ze uit een asociaal gezin kwam. Ze heeft in zekere zin dus toch nog ‘geluk’ gehad, want het had nog erger gekund.

  2. Deze ellende deed zich ook voor in Australische weeshuizen gerund door nonnen; een schandaal dat een jaar of tien geleden naar buiten kwam.

  3. Wat zijn wij toch een heerlijk beschaafd volk…. Wij Westerlingen.

    Hier andermaal die spiegel die menig rechtsmens zichzelf nooit voor wil houden. Omdat het beeld niet strookt met zijn / haar fantasietje dat wij alles beter doen en deden.

    Ik zag ook iets over de verwerking van het Franco Regime in Spanje. Genoeg spiegels om in te kijken RECHTS EUROPA / USA.

Reacties zijn gesloten.