Een ‘moderne’ maniak

Nee, ik ga niet generaliseren – al is de verleiding soms groot dat wel te doen – en zeggen dat het erop lijkt dat Limburg een onevenredig groot deel aan corrupte en maniakale figuren voortbrengt als je dat vergelijkt met de rest van nutsy-land.

Nogmaals, de verleiding is soms groot: de volstrekt incompetente en leugenachtige Weekers met zijn Kim il Sung -achtige bill board, de Godfather van Roermond (beslist geen ere-titel) Van Rey, de compleet gewetenloze opportunist Maxime Verhagen die intimideren en manipuleren een ‘feest van de democratie’ vindt en uiteraard chloorkuifje Wilders.

Ik wil het even kort hebben over een andere zonderlinge figuur uit die streek: Camiel Eurlings.

Camiel Eurlings, ooit minister van Verkeer en Waterstaat, is thans de baas van KLM (zou er trouwens een verband zijn tussen die twee functies van hem toen en nu?), het bedrijf dat goud verdient aan het deporteren van mensen die geboeid, geblinddoekt en met de mond afgeplakt, gescheiden van hun geliefden door een stel kaalkoppige losers van één of andere fascistoïde bedrijf of justitiële dienst, zijn hypermoderne vliegtuigen in gesleurd en getrapt worden nadat Schreibtischmörder Teeven hen voor ‘unerwünscht’ heeft verklaard.

En deze Camiel Eurlings, deze willige Vollstrecker van fascisme, laat zich erop voorstaan dat ie een homofobe dictator tijdens diens natte droom de les heeft gelezen over de rechten van homoseksuelen in Rusland.

Dit was wat die Eurlings daarover te melden had na afloop alvorens verder te gaan met het zuip- en joel festijn in Sotsji:

“Daarmee zijn de wetten van het land niet veranderd en ook de samenleving is niet veranderd. Die is hier gewoon een stuk conservatiever. Ze zijn niet zo modern als wij”

Nee, ik zal niet iemand citeren die ongeveer hetzelfde zei over Rusland en vervolgens een oorlog begon die uiteindelijk na miljoenen anderen ook zijn ondergang werd.

Ik zal volstaan met op te merken dat uit de opmerkingen over Rusland en haar volkeren  één en dezelfde weerzinwekkende minachting en arrogantie spreekt, dezelfde walgelijke en volkomen misplaatste zelfingenomenheid.

Trouwens nog zo eentje: vrijwel altijd spreken rechtse en extreem-rechtse types, zonderlinge en maniakale idioten in het welhaast karakteristieke  simplisme dat velen van hen eigen is in termen van ‘ze’.

En het ‘wij’ waar Eurlings zich kennelijk toe rekent, daar wil ik niet bij horen.

Maar hoe ‘modern’ is Nederland eigenlijk?

Met hele reaguurderspanelen op haatsites als GeenStijl en de Telegraaf waar de spruitjeslucht net als bij het partijtje van de ‘moderne’ Eurlings van afspat?

Met een fascist die terug wil naar de gulden van weleer en douane-beambten die de grens bij Zevenaar, Ter Apel en Beek en Donk bewaken opdat het gansche Vaderland roomblank en van vreemde smetten vrij blijft?

Laat ik er ook even aan herinneren dat het partijtje van ‘moderne’ Camiel het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht nooit heeft zien zitten en de homoseksuele landgenoten in het ‘moderne’ Nederland samen met de VVD liet vallen als een baksteen toen Bruin I het armzalige bestaan trachtte te rekken door  Kees van der Staaij (over modern gesproken) die genocide zo grappig vindt te paaien.

Flikker toch op met je ‘zo modern als wij.’

En nou weet ik weer waar ik die maniakale gek van deportatie-maatschappij KLM nog meer van ken:

 

 

6 gedachten over “Een ‘moderne’ maniak”

 1. “(zou er trouwens een verband zijn tussen die twee functies van hem toen en nu?)”
  De vraag stellen is hem beantwoorden, lijkt me.
  En inderdaad, ten tijde van Balkenende was Nederland allang niet meer modern, en met Bruin I kwamen we in een soort tweede stenen tijdperk terecht, qua omgang met cultuur en natuur en qua (a)sociaal gedrag. En daar zijn we nog lang niet uit.

 2. @Cornelis: dank voor het wijzen op de omissie. Ik verwar Beek en Donk altijd met Hazeldonk dat wel aan de grens ligt.
  @LRd, dank.

 3. Er bestaat geen verband tussen de twee functies van Eurlings.
  Dat heeft plasterk zelf gezegd., en als we die niet kunnen geloven, wie dan wel?

Reacties zijn gesloten.