Donald Trump verschijnt in rekruteringsvideo al-Shabaab

De extreemrechtse haatzaaier Donald Trump is er in geslaagd de hoofdrol te verwerven in de meest recente rekruteringsvideo van  al-Shabaab. In de video worden beelden getoond van een bijeenkomst waarin Trump de VS oproept de grenzen dicht te gooien voor moslims.

Trump’s optreden wordt vooraf gegaan door een speech van de al even extremistische jihadistische ideoloog Anwar al-Awlaki. Al-Awlaki kwam in 2012 om het leven bij een aanslag met drones. In de betreffende speech waarschuwt al-Awlaki dat moslims in de VS geen toekomst hebben:

Gisteren was de VS het land van slavernij, rassenscheiding, lynchen en de Ku Klux Klan. Morgen zal het een land van religieuze discriminatie en concentratiekampen zijn…Uiteindelijk zal het Westen zich tegen haar islamitische burgers keren. Jullie hebben twee keuzes…ófwel hejira [vlucht, vertrek naar een beter oord] ófwel jihad.

Trump’s uitlatingen kwamen hem op felle kritiek te staan, ook vanuit de Republikeinse Partij. Zijn critici wezen er op dat zijn uitlatingen  extremistische organisaties als Al Qaeda en ISIS juist in de kaart speelden. Trump reageerde furieus op deze beschuldigingen – met name op die uit het kamp van Hillary Clinton – maar heeft nu in dat opzicht geen poot meer om op te staan. trumpismimages

Naast de aanval op Trump gaat al-Shabaab ook uitgebreid in op het politiegeweld tegen de zwarte gemeenschap in de VS. Blijkbaar ziet al-Shabaab in het dagelijkse politiegeweld tegen met name zwarte jongeren een vruchtbare voedingsbodem voor rekruteringspogingen.

De betreffende video heeft op Youtube gestaan, maar is inmiddels weer verwijderd – terwijl Trump en Wilders gewoon hun gif mogen blijven verspreiden op de jij-buis.

Bron