De vrienden van Annemarie Jorritsma: G4S

Het buitengewoon vunzige bedrijf G4S waar Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, in bijgaand filmpje reclame voor maakt is weer eens in het nieuws.

(Je kunt je trouwens afvragen of burgemeester zijn – een publieke functie – en tegelijkertijd reclame maken voor een particulier bedrijf wel toelaatbaar is en niet gelijkstaat aan corruptie).

Krapuul.nl heeft al vaak over G4S en de op zijn zachtst gezegd bedenkelijke reputatie van dit bedrijf geschreven middels de uitstekende artikelen van bijvoorbeeld onze mede-auteur LeRoidanse.

Zoals gezegd: G4S is weer eens in het nieuws.

Ditmaal in de vorm van zeer alarmerende berichten, gepubliceerd in The Guardian, uit Zuid-Afrika alwaar G4S volgens de aantijgingen in een door het bedrijf gerunde gevangenis gevangenen geforceerd injecties en electro-shocks toedient teneinde hen te onderwerpen.

Afgezien van hoe het juridisch allemaal in elkaar steekt, kan elk mens met een greintje fatsoen in zijn donder op zijn vingers natellen dat één en ander neerkomt op foltering.

De onthullingen over foltering komen slechts weken nadat de Zuid-Afrikaanse regering een door G4S gerunde gevangenis heeft overgenomen, nadat bleek dat door een hele reeks (bloedige) gebeurtenissen het bedrijf de controle over de bewuste gevangenis volkomen kwijt was.

Dát zijn de consequenties wanneer bewaking, beveiliging en het runnen van gevangenissen en andere (overheids-) instellingen overgelaten wordt aan hooligans als die van G4S.

En dát is dus waar Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, blijkbaar op klaarkomt: een uiterst gewelddadig bedrijf dat niet alleen verbijsterend incompetent is maar ook foltert en dat bovendien niet alleen in Zuid-Afrika bij verschrikkelijke zaken betrokken is maar evenzo goed bij onder andere de misdaden tegen de menselijkheid welke het Israëlische apartheidsregime (http://eindpunt.blogspot.nl/2012/12/hoofdsponsor-van-jantje-beton-houdt.html) structureel begaat tegen Palestijnse burgers waaronder (evenzo structureel en doelbewust) tegen kinderen.

Wie gaan straks de razzia’s in Almere waar u niet bij voorbaat afwijzend tegenover stond faciliteren, mevrouw Jorritsma? Wie gaan straks die tuigdorpen die u zo graag wenst bewaken?

Dankzij mensen als Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere (waarvan ik überhaupt niet geloof dat ze ook maar een miniem beetje fatsoen in haar donder heeft), haar vrienden van G4S, mislukte cowboys in Sint Nicolaasga en Henneicke-klonen van het slag Nico Lefferts uit Groningen wordt Nederland steeds onleefbaarder.

O ja, ik vergat in deze droevige opsomming nog de gore nazi’s te vermelden die afgelopen Zaterdag op het Malieveld een mevrouw die daar met een vlag stond te zwaaien aanzegden óf ‘gezellig’ met hen mee te doen óf ‘op te rotten naar je eigen land’.

13 gedachten over “De vrienden van Annemarie Jorritsma: G4S”

 1. De beschuldigingen staan nu ook op de BBC:

  http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-24699725

  “Researchers at the Wits Justice Project at Wits University in Johannesburg say they have collected accounts of electric shocks and beatings from almost 30 prisoners during a year-long investigation”

  Met video, na afgrijselijke reclame.

  Alhoewel ik verre van een vriendin van Skynews ben ( en vice versa) toch een link naar gedetailleerde informatie over welke mishandelingen en martelingen het gaat:

  http://news.sky.com/story/1160565/mangaung-g4s-prison-in-torture-claims-probe

 2. En zo sluipt het Fascisme al JAREN ons land in.

  En het Volk ?

  Dat zeikt over Zwarte Piet.

 3. Wat nu in Nederland ontbreekt is een organisatie die telkens weer aangifte voor Racisme en Discriminatie moet doen gelijk zoals in het geval van die mevrouw op de Malieveld.

  Misschien in het ergste geval moeten we Verena Shepherd vragen om dit voor die mevrouw te doen want er waren zwarte pieten die haar belaagden.

 4. @4 Liesbeth

  Dank je voor de link. Dat tuig van G4S deinst nergens voor terug, wat een schoften. Maar hier gaan ze er nieuwe contracten mee sluiten. Daarbij gaan ze net als BOA’s wapens krijgen.

 5. Zoals iedereen nu kan zien: de politionele dienst/staat is de beste vriend van de VVD-er.

 6. @Liesbeth, dankjewel voor de link. Vind je het goed als ik – onder verwijzing naar het feit dat jij ons attent maakte op die link – er nog iets over schrijf? Ik vind het te belangrijk om zo maar te laten liggen: Neederland moet weten wat het in huis haalt met een stel hooligans als G4S.
  Ik hoor graag van je. En nogmaals dank!

 7. @8 Ralph. Graag gedaan. Uiteraard is dat goed en is het belangrijk dat Nederland weet wat een smeerlappenbedrijf G4S is, gezien ze zowat heel de wereld “beveiligen”.

 8. Oef…uit @10

  “De onderneming zou de overheid te veel hebben laten betalen voor diensten zoals het (elektronisch) bewaken van gevangenen. G4S zou onder meer bewaking in rekening hebben gebracht van mensen die al zijn overleden.”

  “Het Britse ministerie van Justitie had de beschuldigingen __afgelopen zomer al geuit, nu blijken de aantijgingen zodanig ernstig__ dat de SFO ernaar gaat kijken.”

 9. @4
  dank Liesbeth.
  Link doorgestuurd naar belegger pensioenfonds Zorg en Welzijn;

  Zijn er ABP klanten die hun pensioenfonds kunnen bewerken?

  @6 Heb je info over nieuwe contracten of nieuwe plannen daarvoor?

 10. Pingback: Apartheid in het Verenigd Koninkrijk mede mogelijk gemaakt door G4S | Krapuul

Reacties zijn gesloten.