De verkiezing van een Ombudsman…

Gefeliciteerd Guido van Woerkom! En wat zijn we blij dat u uw verkiezing tot Nationale Ombudsman aller Nederlanders ‘aanvaardt.’

Een verkiezing tot een ambt dat het vertrouwen vraagt en vereist van iedereen die met u te maken krijgt: bijstandsgerechtigden, Marokkaanse taxi-chauffeurs, mensen die hun dokter niet meer zelf mogen kiezen omdat ze te weinig geld voor die ‘luxe’ hebben, dwangarbeiders die moeten participeren in de fascistische dwangmaatschappij die een schedels metende minister en een andere notoire racist in de functie van staatssecretaris bezig zijn op te tuigen, studenten die zich heel sociaal te pletter mogen gaan lenen om straks voor de rest van hun leven te kunnen werken voor de aflossing van die lening, asielzoekers in de hel van een Schreibtischmörder… en ga zo maar eindeloos door.

Wie denkt dat veel van die mensen, mensen die niet tot de inner circle van Bruin II behoren, die niet profiteren van de roofbouw die dat bruine regime met zijn maatschappelijk hooliganisme aan het plegen is op wat er nog over is van de Nederlandse samenleving of zich niet laten meeslepen door het racisme en fascisme dat vandaag de dag in Nederland zo bon ton is vertrouwen in een racist als Nationale Ombudsman zullen hebben, is volgens mij hopeloos naïef.

Laat ik er ook aan herinneren dat de verkiezing van Guido van Woerkom tot stand is gekomen in een parlement dat groepen mensen collectief en op grond van hun afkomst tot ‘probleem’ heeft bestempeld. Dat is bij mijn weten nooit meer gebeurd sinds de Reichstag onder Hitler….

Tot slot zij nog opgemerkt dat van de 91 moreel gedegenereerden uit dat parlement er 12 nazi’s zijn die onverkort achter het ‘minder, minder, minder’ van hun Führer, wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar staan.

Ook dankzij hen zit Guido van Woerkom op een post die alleen al door dit feit tot een beschamende aanfluiting is gemaakt.

Zeventig jaar na D-Day kan de onthutsende conclusie vooralsnog niet anders zijn dan dat met de verkiezing van een racist op een post die heel veel vertrouwen vraagt van zovelen en die integriteit vereist vanwege de aard van die post, het fascisme in Nederland weer een beetje terrein gewonnen heeft.

Vooralsnog, want als Van Woerkom alsnog iets voor deze toch al nagenoeg hopeloos verscheurde maatschappij ten goede wil betekenen, is het enige dat hij kan doen per direct zijn ambt neerleggen.

18 gedachten over “De verkiezing van een Ombudsman…”

 1. Had ik ook verwacht dat in de licht van zijn schandalige uitspraak van toen die geen verjaring mag kennen, ook zou Guido van Woerkom oprecht achteraf spijt van hebben gehad, omwille van de vereiste integriteit en onberispelijke uitstraling van dit belangrijke ambt, hij het eer naar zichzelf zou getrokken hebben en zou deze ambt persoonlijk hebben afgestoten.

  Dan win je aan integriteit. (opnieuw die moeilijke woord, weet je wel)

 2. Van Woerkom heeft naast een rij andere “bij” banen die van voorzitter van de Raad van Commissarissen bij woningcorporatie Ymere.

  Deze, op Vestia na grootste woningcorporatie in Nederland, is eind 2012 onder verscherpt toezicht geplaatst.

  Zou het toeval zijn? Net nu vrijwel alle corporaties en hun directies onder vuur liggen krijgt Van Woerkom een nieuwe baan?

  Verder: vice-voorzitter van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), penningmeester van Nederland Schoon, bestuurslid van het fonds Slachtofferhulp, lid van het dagelijks bestuur van werkgeversorganisatie VNO-NCW, voorzitter van het bestuur van werkgeversvereniging AWVN en lid van de Sociaal economische raad.

  Duidelijk uit welke hoek de wind waait lijkt me.

 3. Cry baby, or cry wolf.

  En dat mag zich, via het overigens welbekende VVD baantjes-carrousel, ‘ombudsman’ noemen. Maar z’n wijV mag zelf liever niks…Types ‘zoals’ Guido van Woerkom hebben vast ook wel een zekere “mening” over boerk(l)inisch in zwembaden, ofzo.

  Wat een farce..

 4. LeRoidanse, dank! Dit wist ik niet dus je aanvulling is heel waardevol want het benadrukt maar weer eens wat voor een door en door corrupt zootje dat bruine geteisem is.

 5. Hemeltje, die man is echt een soort Frank de Grave of Loek Hermans, hij heeft alleen het Kamerlidmaatschap overgeslagen.

 6. Zeker Arnold, en je zou toch mogen verwachten dat er vragen in de Tweede Kamer over worden gesteld, zeker door wat zich nog links durft te noemen.
  Ik droom maar verder over ces jours lointains.

 7. Het is al vrij duidelijk dat hij voor elke juridisch geval instructies direct van Fred Teeven zou moeten ontvangen om te kunnen procederen, of niet.

 8. Maar uit wat zou moeten blijken dat hij geen geschikte ombudsman is? En zeiken over Bruin II is makkelijker dan eens uit te zoeken waarom het zo is dat de nationale ombudsman wordt gekozen door de politiek i.p.v. door de bevolking.

  En waarom jankt van Woerkom al ie vertelt dat z’n hulpbehoevende vader door een Marokkaan naar de dagverzorging wordt gereden.

  Het maakt mij persoonlijk niet uit hoeveel bijbaantjes zo’n persoon heeft, zolang zijn hart bij de mensen ligt en niet bij het groote geld, zolang kan van Woerkom bij mij nog wel een potje breken!

  Mijn zorg ligt eerder bij het “facisme” van lui die roepen dat van Woerkom niet deugd of niet zou mogen deugen! Als ik het moet doen met de kortzichtigheid dat een publiek figuur niet mag roepen wat hij denkt, en zich een bepaalde correctheid moet aanmeten enkel en alleen om een minderheid tevreden te stellen, dan vraag ik mezelf af hoe hard wij zijn gezonken sinds de dood van Theo van Gogh.

  Het neptoisme van zogenaamde Nederlanders die wanneer het hun uitkomt ineens Marokkaan zijn is gewoonweg walgelijk! Niet alleen in deze zaak maar ook in meerdere zaken!

 9. “Het neptoisme van zogenaamde Nederlanders die wanneer het hun uitkomt ineens Marokkaan zijn is gewoonweg walgelijk! Niet alleen in deze zaak maar ook in meerdere zaken!”

  Geef daar eens voorbeelden van , of lul je gewoon “lekker Nederlanders bij elkaar borrelpraat “verhalen na … ???

 10. “Maar uit wat zou moeten blijken dat hij geen geschikte ombudsman is?”

  @Ron: omdat-ie publiekelijk rare grappen over Marokkanen maakt. Het was maar één keer, maar als je zoiets openlijk doet zegt het wel iets. Bovendien, zoals Le Roi danse laat zien, zit de man in allerlei andere organisaties waarvan je nu niet bepaald het idee hebt dat die belangen behartigen die erg in de lijn liggen van die van een ombudsman. Daar blijkt nu juist uit dat zijn hart wel degelijk eerder bij het grote geld dan bij het volk ligt.

  Met je eerste punt ben ik het trouwens eens: een ombudsman zou bij uitstek níet door het politiek establishment moeten worden benoemd.

 11. vreemd nederland is toch een vooruitstrevend progressief gids land?????
  en kent geen gekozen burgemeesters, geen gekozen ombudsman, geen referendum…

  hoeveel wereldverbeterende ideen hebben we de laatste 10 jaren van links gehoord?

  Rechts is wel duidelijker= ikke ikke en de rest kan stikken.

  uiteraard is deze man een ideale OMBUDSMAN voor rechts en de Elite.
  wat doen de 170 personeelsleden eigenlijk by dir instituut??

 12. @richard walter
  Dat is het enige lichtpuntje: ambtenaren bepalen meer dan het poppetje dat er neergezet wordt wil laten weten (de Vierde Macht). Dus wie weet of die Van Woerkom echt veel uitmaakt…

 13. Vooringenomenheid, noemt men het e.e.a ook wel ‘es. Het geheel, incl. de uiterst minieme keuze ‘voor’, is nogal een farce te noemen.

  Guido van Woerkom had beter ‘de eer’ aan zichzelf gehouden, en een volgend ‘Rollercoaster Tycoon’-achtig baantje “aangenomen”.

  Om dan maar even in te haken op het zeer verafschuwde baantjes-carrousel, getuige z’n ‘persoonlijke curriculum’ welke zeker niet door enig dwangarbeid is verkregen..

  Nederland, schaamt U voor de vele ‘weg-met-onsjes’ (zoals Ingrid, van Henk, er 1 ís!!1!!).

 14. Ja, hij is wel belangrijk. Want hij is de rechter en de rest zijn onderzoekers, advocaten en andere hulpkrachten. Hij is degene die uiteindelijk beslist wie hij gelooft : de hoofdcommisaris of de familie van die doodgeschoten jongen. Misschien krijgen mensen die klagen over losliggende stoeptegels nu vaker gelijk, maar in echt belangrijke zaken zou ik er geen vertrouwen in hebben.

 15. Ah daar is Ron weer. One issue en dan nog lekker downplayen of liegen.

  Reageer eens op andere topics. Oh nee feiten tegen je rechtse vrinden kun je niet handelen. Lekker van je WWB aan het genieten en nog mee gedaan aan de linkse hobby laatst ? Ja kiesrecht daar heb ik het over. Dankzij links mag jij ook nu iets zeggen in het stemhokje.

  En gauw weer wegwezen hoor dan hoef je niet met goede argumenten te komen want die heb je niet.

Reacties zijn gesloten.