De PvdA maar verbieden dan?

Afgelopen week was er in de Tweede Kamer het één en ander te doen over een ‘verbod op anti-democratische partijen.’ Dat was om meerdere redenen bizar. Zo was een partij die vurig collaboreerde met de nazi-bezetter en bij mijn weten nog nooit te kennen heeft gegeven daar spijt van te hebben (dus ik neem aan dat ze hetzelfde vandaag weer zouden doen als ze de kans kregen) en die met het lidmaatschap van vrouwen in haar gelederen grote problemen heeft voorstander van een motie met die strekking van het verbieden van ‘anti-democratische partijen.’

De achterliggende idee – de PVV met leden met haar uiterst gewelddadige burgemeester te Den Haag alsook lieden die fantaseren over concentratiekampen en getto´s voor moslims en die Breivik een toffe gozer vinden was ook voor die motie – was natuurlijk moslims treiteren, verder criminaliseren, verdacht maken en uitsluiten van de maatschappij. Gewoon een paar stappen in het traject dat op een dag tot genocide zal leiden.

Maar hoe zit het eigenlijk met de PvdA als we de gedachtengang volgen dat het wenselijk is anti-democratische partijen te verbieden? Is een partij met een minister van schedelmeetzaken die niets anders doet dan stemming trappen jegens moslims middels wetgeving dan wel krakkemikkige ‘onderzoekjes’ wel zo democratisch? De PvdA is óók de partij die dikke maatjes – weliswaar niet als enige – is met de nazi’s in Kiev. Sterker nog: de partij heeft actief meegeholpen met het aan de macht brengen van die lui.

Waar Griekse kinderen door toedoen van de PvdA uit vuilnisbakken moeten vreten zoals dat in Nederland tijdens de hongerwinter het geval was, mogen oorlogsmisdadiger Poroshenko en de zijnen zich in de warme gunsten verheugen van het ‘vrije westen’ en dus ook van Frans Timmermans en Bert Koenders.

Over Griekenland gesproken. Je zal als minister van financiën van dat land er maar achter komen dat je onderhandelingspartner in de persoon van Jeroen Dijsselbloem er een dubbele agenda op na heeft gehouden en eigenlijk nooit van zins was om op basis van feiten te komen tot een eerlijke oplossing van de door de banken veroorzaakte ellende. (Een eerlijke oplossing kan overigens slechts zijn helemaal te kappen met die schuldenflauwekul. Griekenland is niemand wat schuldig want de hele kwestie gaat over virtueel geld dat banken überhaupt nooit hebben bezeten maar ‘uit het niets’ gecreëerd is, en waarvoor een heel land moet bloeden. Net zoals uw hypotheeklening niets met de werkelijkheid uit te staan heeft behalve dat u als slaaf van de bank moet werken om die virtuele schuld af te lossen. Op straffe van huisuitzetting en geweld).

Want wat bleek: de Eurogroep wilde niet dat een rapport van het IMF (eerder was er al een rapport waaruit blijkt dat het al in 2010 er zich heel goed van bewust was dat de eisen die toen aan Griekenland gesteld werden het land nog verder de sociale en economische afgrond in zouden werken) waarin staat dat op zijn minst een deel van de schulden kwijtgescholden moet worden om Griekenland nog weer enigszins levensvatbaar te krijgen openbaar werd en dus ook voor de Grieken ter inzage kwam. Dus hadden Varoufakis en Tsipras in onder andere PvdA’er Jeroen Dijsselbloem te maken met een leugenachtige, hypocriete, smerige achterbakse oplichter die niet alleen Griekenland en de wereld vijf maanden lang belazerd heeft maar ook willens en wetens bereid is mensen dood te laten gaan van honger en ziektes. Dat riekt naar een poging tot ‘regime change’ en dat is de ware agenda van Dijsselbloem en zijn partners in crime.

Net zoals Timmermans en Monasch meegeholpen hebben ‘regime change’ teweeg te brengen in Oekraïne, als gevolg waarvan er nu meer dan 6500 mensen om het leven gekomen zijn, een groot deel van het land verwoest is en er een enorm aantal mensen op de vlucht moest. Ook die twee interesseert het net als Dijsselbloem hoogstwaarschijnlijk geen zier hoeveel onschuldige slachtoffers hun nazi-vrienden nog zullen gaan maken. Dat het daar van komt, dat kun je op je vingers natellen: alleen door massale steun uit het Westen en dus ook van de PvdA, alleen door te grijpen naar steeds gruwelijker terreur – daartoe aangemoedigd en in staat gesteld alweer door de PvdA – kan het regime in Kiev zijn armzalige bestaan nog een tijdje rekken.

En dus, als er partijen verboden zouden moeten worden wegens hun ‘anti-democratische’ karakter zou ik zeggen dat de PvdA op de eerste plaats moet komen. Met stip. Nou ben ik geen voorstander van het verbieden van partijen, hoe dwaas of misdadig ze ook wellicht zijn, maar ik ben er wel een warm voorstander van om degenen die je redelijkerwijs van oorlogsmisdaden en medeplichtigheid daaraan kunt verdenken op te pakken en te berechten. Scheveningen komt naast CDA’ers (Balkenende en de Hoop Scheffer) en VVD’ers (Bolkestein) evenzo vol te zitten met PvdA-mensen die wat uit te leggen hebben als het aan mij ligt. Er is alle reden toe. Vandaag zijn het Grieken, Oekraïeners en Russen die ze over de kling jagen, morgen u wellicht.