De Nederlandse gelijkgeschakelde media: reclame voor egoïsme en andere nazi-ideeën

De (gelijkgeschakelde) media van dit tokkie-land op een willekeurige dag eind oktober.
De NRC – die rioolrechtse kutkrantjankt dat de beurzen en de speculanten, kortom degenen die de wereld in een crisis hebben gestort die zijn weerga niet kent, helemaal hoteldebotel zijn vanwege de herverkiezing in Brazilië van een president die ook nog een beetje oog heeft voor degenen die minder geluk hebben gehad in het leven.
Wat de arme bewoners van Brazilië die op Rousseff hebben gestemd vinden van de herverkiezing van hun kandidaat vindt de NRC – krant van de banken en het kapitaal – niet interessant om ons te laten weten.
Wel dat de overheid zich er eigenlijk niet met de prijzen van goederen en diensten moet bemoeien (lees: de armsten moet beschermen tegen de ongebreidelde vraatzucht over hun ruggen van de parasitaire kapitalisten, speculanten en plunderaars van de natuurlijke rijkdommen van het land).
Nu we het toch over die rioolrechtse kutkrant hebben: uiteraard, zo blijkt elders op de site ervan, zijn de ontslagbescherming, begrensde werktijden, pensioenregelingen en de piloten van Air France die voor hun rechten opkomen er de oorzaak van dat het beroerd zou gaan met KLM.
Wat grondpersoneel, cateraars, piloten en dergelijke zelf vinden van hoe het er met hun bedrijf voor staat – zelfde verhaal wat de NRC betreft als met de armen in Brazilië: niet interessant. Slechts dat er na het vertrek van een totale loser er nu een flinke jongen na een hoop intriges klaar staat om een hele hoop mensen een schop richting het UWV te geven is blijkbaar van belang.
Maar ja, wat wil je ook met een krant die een soort dorpsgek des vaderlands opvoert om voor waarzegster te spelen.

We zijn er nog niet. De NOS maakt reclame met maar liefst een hele pagina voor het gokken dat in 2008 de wereld in een onvoorstelbare ellende heeft gejaagd en waarvan het dieptepunt wellicht nog lang niet is bereikt. Een speciale app voor jongeren zou hen kunnen leren hoe ze moeten beleggen.
Hoe ziek en onvoorstelbaar stupide moet je als redacteur wel niet zijn om over iets wat synoniem is met ongebreidelde hebzucht, egoïsme en maffiapraktijken aan de ene kant en onvoorstelbaar leed, honger, ziekte, oorlog, armoede en vernietiging van de Aarde anderzijds reclame te maken door er zo’n kritiekloos stukje over neer te plempen.
Wat is dat voor een onvoorstelbare zak stront die redacteur?
Ik stimuleer mijn kinderen een vak te leren waar hun hart ligt om aldus op een eerlijke manier later het eigen brood te verdienen. Ik leer mijn kinderen dat geld niet zalig makend is en dat het niet misstaat om eens een keer belangeloos een poot uit te steken voor een ander. Dicht bij huis of wat verder weg. Ik ben trots op mijn kinderen die proberen het leed van leeftijdsgenootjes elders op de wereld wat te verzachten en zich kwaad maken als Teeven een hier geboren kind het land uit wil flikkeren.
Het kan me niet heugen dat de NOS ooit voor dergelijke zaken een hele pagina vol aan reclame op de servers heeft gedumpt. Egoïsme, een verbijsterende oppervlakkigheid, domheid en een werkelijk weerzinwekkende schaamteloosheid zijn net als bij die rioolrechtse kutkrant ook bij de NOS leidend. Niet verbazingwekkend dat uit peilingen telkens maar weer blijkt dat Nederlanders een verzameling egoïstische ettertjes is.

De Volkschbruine Haat- & Lasterbode dan ten slotte. Een metafoor voor het feit dat nazisme net als een enge ziekte is: als een maatschappij eenmaal besmet is met nazi-ideeën komt zij er heel moeilijk weer van af.
Zo zien we dat na een totaal-idioot als Bertje-‘rifapen’-Brussen en de gewelddadige baas van de racistische hufteromroep POWNed Jan Bennink plus nog een hele zooi moreel gedegenereerden er nu een oude bekende opduikt bij dat bruine hetze-blad van Remarque en Rutenfrans die bij de NCRV er na (veel te lang aarzelen) uitgegooid is.
U raadt het al. We hebben het over de Neanderthaler die onder andere meent dat negers veel gevoel voor ritme hebben, goed kunnen neuken vanwege hun grote lul en verder schuldig zijn aan de teloorgang van de auto-industrie in Detroit, die getuige zijn gejoel ter zake eerder deze zomer hoopte dat Israël niets of niemand in het getto van Gaza heel zou laten en die gewoon een ordinaire massamoordliefhebber is: Joost Niemöller.
Ik ga er niet naar linken, ik denk dat ik dat deel van de mensheid dat onze site Krapuul bezoekt eerder een dienst bewijs door te linken naar Flip van Dyke die hier gehakt maakt van de nazi-ideeën van die bloeddorstige goorlap.

bartschut