De moslims hebben overal de schuld aan, weetjewel

Onlangs zijn we allemaal getuige geweest van de geëmotioneerde toespraak van de burgemeester van Rotterdam voor zijn eigen grotendeels moslim-populatie.

Deze knuffel-allochtoon, die het tot de hoogste mogelijke ambtelijke positie voor een allochtoon in Nederland heeft geschopt, gaf zijn eigen helemaal politiek correct publiek toespraak stijl “rot-op”(oftewel fuck-off in Engels) richting de moslimburgers waarbij hij vervolgens zijn extremistische toespraak voor de camera van Jinek verklaarde met zijn wens voor “hulp” vanuit de moslimgemeenschap. Heerlijk geval van een typische intellectuele dissonantie. Je scheldt eerst de onschuldige mensen die niets hebben gedaan uit, vervolgens verklaar je dit met je wens dat ze je moeten helpen. Prachtig politiek correct.
Nederland ten voeten uit, Aboutaleb – de beste leerling in het klas.

Leuk voorbeeld hoe het Nederlandse establishment te werk gaat.
We pakken volgens deze burgemeester de nijpende sociale problemen enkel door extremistische ultrarechtse leuzen (rot-op!) in de richting van allochtonen te doen herhalen?
Heeft Aboutaleb toevallig inspiratie van de betogingen van Pegida of PVV opgedaan?

Helaas zegt hij hierbij helemaal niets dat praktisch voor oplossingen in de sociaal-maatschappelijke sfeer gebruikt zou kunnen worden behalve de gedeelde schuld van alle moslims voor de misdaden van een groep extremisten vanuit de visie van de establishment te doen bevestigen.

Deze politieke kortzichtigheid is om je te schamen en dient enkel zijn eigen politieke correctheid en politieke carrière te bevestigen.

Waar was Aboutaleb toen Wilders jarenlang uit de 2e kamer de moslims als groep stelselmatig beledigde? Toen was-ie helemaal stil, toch?

Waar was Aboutaleb toen het terrorisme in Europa tot aan het eind van jaren ’80 uitsluitend door blanke terroristen uit eigen bodem werd uitgeoefend? De revue hebben toen Baader-Meinhof, IRA, ETA, Brigate Rosse in Italië, Gladio enzovoort gepasseerd. Ze hadden allemaal toen helemaal niets met moslims te maken – heeft toen iemand geroepen “rot-op”! Nu dat allochtonen mogelijk betrokken zijn, is het ophef tot aan de Hemel.

Toentertijd was zeker de taalbeheersing van Aboutaleb nog niet zover dat hij “rot-op” erop los kon roepen, wel nu dat in zijn visie een groep allochtonen betrokken is, blijkt hij inmiddels wel honderd procent ingeburgerd te zijn, is hij haantje de eerste om populistisch burgers uit te schelden, terwijl de verwachting is dat hij uit hoofde van zijn functie juist met enige visie over de oplossing van deze problematiek zou moeten komen. Lijkt me een vaste vereiste voor de functie van burgemeester.

Nederland heeft mensen nodig die werkelijk problemen kunnen oplossen en dus geen populistische uitspraken van de bühne schreeuwen die geen ene moer uitmaken behalve wind in de molen van extreemrechts te doen blazen.