De mislukte uitlokking door Brusselse hoofdcommissaris Vandersmissen

Na een rustige betoging van 60 tot 80.000 personen kwamen we toe aan Brussel zuid. Opmerkelijk was al dat velen de betoging al vroeger verlieten, want het is intussen geweten dat het aan Brussel Zuid al eens mis durft te gaan.

Het viel meteen op; 1 persoon met gasmasker, en 1 persoon met een PS vlag waren zich duidelijk klaar aan het maken voor iets, terwijl enkele 10-tallen meters verder Vandersmissen gezellig stond te keuvelen. De vele fotografen die bij de brug verzamelden hadden duidelijk door waar ze moesten zijn om commotie te fotograferen.

Net als ik van lens wisselde (om verder te kunnen inzoomen) stak een zogezegde anarchist met veel poeha een vlag van de PS in brand. De omstanders waren vooral pers die uit waren op sensatie. Vandersmissen had toen kunnen ingrijpen, maar liet begaan.

Niet veel later begeeft een relschopper of 5 zich met dranghekken en stenen zich onder de brug door steeds verder de Zuidlaan op. Steeds Vandersmissen viserend. Deze trok zich steeds verder terug terwijl de grote ordemacht onzichtbaar bleef. Nieuwsgierige omstanders volgen. Het merendeel onder hen onbewust van wat er zich aan het afspelen is.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be