Corrupte Ex-VVD’er du Jour Hooijmaijers: ‘Ik ben vol-le-dig ten onrechte veroordeeld’

Humor om te lachen met ex-VVD’er Hooijmaijers:

Hij verzuchtte het keer op keer, voor de rechtbank. Dat de rechters zijn wereld niet begrepen. Dat ze niet snapten hoe het politieke bedrijf werkt, ze de bestuurlijke mores niet kenden. Zijn visie? De overheid moet een serviceloket zijn voor het bedrijfsleven. Daarvoor zat hij in de politiek. Hij wilde dingen bereiken.

Dat is hoe de gemiddelde VVD’er dus denkt over de overheid: een serviceloket voor het bedrijfsleven. De burger zoekt het verder al participerend maar uit.

Ondernemer Luigi Prins, die allerlei projecten in de provincie Noord-Holland heeft – die soms vastlopen – werd verhoord en meldde het volgende:

‘Dan is de provincie de instantie om dingen los te krijgen en de gedeputeerde de aangewezen persoon.’ Zo werkte dat volgens Prins. Dan ging hij naar een gedeputeerde, bijvoorbeeld Hooijmaijers, en vroeg hij of er eens naar zijn project gekeken kon worden. ‘En zo’n gedeputeerde bepaalt dan welke ambtenaar er op wordt gezet.’

En daarom doneert zo’n ondernemer dan een dikke 9000 euro aan de campagne van Hooimaijers. Hoe je als niet-ondernemer zonder een dikke zak geld het voor elkaar krijgt dat volksvertegenwoordigers doen wat jij wil zeggen die VVD’ers er verder niet bij.

Lees het volledige verhaal hier.