Corbyn’s Labour in peilingen op gelijke hoogte met Conservatieven

Je zult het niet lezen in de laflinkse media, maar Labour is onder Jeremy Corbyn begonnen aan een electorale inhaalrace. Volgens de laatste poll van YouGov kan Labour rekenen op 34% van de stemmen indien er nu verkiezingen zouden worden gehouden. De Tories zouden op 33% uitkomen, de UKIP op 16% en de Lib-Dems op 6%.  Jeremy_Corbyn_Says_-StopTrident_-_2

De peiling van YouGov  stemt overeen met een poll van ICM eerder deze week. ICM geeft zowel Labour als de Tories 36%. Het is onduidelijk hoeveel waarde er aan deze peilingen moet worden gehecht. Voorafgaande aan de meest recente verkiezingen zaten de peilingen er flink naast.

De peilingen komen na een slecht ontvangen begroting van de regering Cameron. Met name de verlaging van de vennootschapsbelasting en de korting op toeslagen voor chronisch zieken en gehandicapen zijn slecht gevallen bij de Britse kiezers. Op het laatste punt dreigt Cameron zelfs geconfronteerd te worden met een opstand in de eigen gelederen. Sommige chronisch zieken raken tot 150 euro per maand aan toeslagen kwijt, iets wat zelfs veel conservatieve parlementsleden te gortig is.

Bron: UK Polling Report