CDA-voorzitter Peetoom: samenwerking met PVV is niet oké

Ruth Peetoom (CDA) zal ook de volgende termijn als partijvoorzitter vervullen, en stelt dat een samenwerking van het CDA met de PVV “niet oké” zou zijn.

“Ik vind dat de PVV het verst afstaat van het CDA, dus dat dat geen logische samenwerkingspartner is.
(…)
“Een samenwerking met de PVV lijkt me niet oké.”(BNR)

Dat is verheugend nieuws, maar gezien het feit dat we hier met het CDA van doen hebben, en vanwege de reactionaire taal die Sybrand Buma met enige regelmaat toch wel degelijk uitslaat, zou ik er niet veel meer vertrouwen in hebben dan ik bijvoorbeeld heb in de C van het CDA. Laat het maar aan het CDA over het zo te formuleren dat ze wel degelijk met de PVV kunnen samenwerken als dat ze aan de macht kan brengen. Het is dat het CDA pas in 1980 werd opgericht, anders zou je zweren dat de slang in het paradijs het eerste CDA-lid geweest moet zijn.

Cora van Nieuwenhuizen, europarlementariër voor de VVD: “Wij hebben natuurlijk diezelfde ervaringen: dat de PVV, toen het moeilijk werd, hard is weggerend. Daar heb je weinig vertrouwen in. Toch wil Van Nieuwenhuizen niet helemaal uitsluiten dat het ooit nog eens van een samenwerking tussen VVD en PVV komt. “Je moet nooit nooit zeggen in de politiek.”(BNR)