CDA en CU vinden ook dat niet alle burgers dezelfde rechten hebben

Als er één schaap over de dam is volgen er meer.
Bert Koenders heeft met de intrekking van de visa van drie andere moslim sprekers, een gevaarlijk precedent geschapen.
Ook het CDA en de CU voegen zich bij de politieke partijen die vinden dat de vrijheid van meningsuiting niet voor iedereen gelijk is.
Opvallend is dat ook deze keer het weer een Pavlovreactie is op de antimoslimhetze van de Telegraf.
Het is triest om te zien hoe onze grondrechten, pardon de grondrechten van een deel van de burgers, de moslims, door de politiek verkwanseld worden.

Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) hebben vrijdag Kamervragen gesteld over een benefietgala op 1 maart in Utrecht, waar onder anderen de omstreden sjeik Assim Al-Hakeem zal spreken.

De parlementariërs willen van minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) weten of er visa zijn verstrekt voor de buitenlandse gasten. Ook de VVD heeft om opheldering gevraagd.

Volgens de Kamerleden is de bijeenkomst in Utrecht vergelijkbaar met die in Rijswijk op 9 maart. Daar zouden zeven imams spreken. Drie van hen hadden al een visum voor Nederland, maar dat werd deze week ingetrokken na onderzoek door Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)