Brussel: solidariteit met Griekenland

Net als in Amsterdam, waar twee van onze redactieleden verslag van deden, was er ook in Brussel een solidariteitsdemonstratie.

Aan de Beurs in Brussel verzamelden een 500-tal mensen om steun te betuigen aan het Griekse volk en hun strijd tegen de besparingspolitiek.

Zo’n 500-tal mensen, met en zonder politieke vlaggen (LSP, PVDA, Vega, Rood, LCR en PC), verzamelden op zondag 15 februari om 12u onder een stralende zon aan de Beurs in Brussel. Ze kwamen daar samen om hun steun te betuigen aan het Griekse volk en aan de nieuwe Griekse regering en om op te roepen voor een Europa van democratie en solidariteit, waarin er geen plaats is voor besparingspolitiek.

Er werden ook speeches gehouden. Onder de sprekers bevonden zich Mathilde El Bakri, Giorgos Karatsioubanis, Juan Domingo Sánchez Estop en Manolis Glezos. Manolis Glezos is een nationale held in Griekenland omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog de Acropolis beklom om er de swastikavlag, die daar hing te wapperen, neer te halen. Hij is nu Europees Parlementslid voor Syriza.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be