Brug slaat terug

Voor de nieuwsmedia vielen een brugdek en twee hydraulische kranen in Alpen aan den Rijn als een geschenk uit de hemel. Dit was geen komkommer, dit was echt nieuws. Een afschuwelijk ongeluk dat fijn in beeld was gebracht door burgers met een smartphone.

De NOS besteedde veel aandacht aan het ongeluk. Zowel in het journaal, extra uitzendingen van het journaal en in Nieuwsuur. De beelden van de vallende kranen zijn ontelbare keren voorbij gekomen. Het gegil van die ene mevrouw was tot in België te horen. In elk geval in het VRT journaal dan toch.

In eerste instantie was er sprake van zeker 20 gewonden en een beknelde hond. Veel later bleek er één gewonde te zijn en was het dier dood.

“Aan de hand van het grote aantal 112-meldingen is er een schatting van het aantal gewonden gemaakt en dat bleek dus niet te kloppen.” Aldus de verslaggever van de NOS die uiteraard ter plaatse was.

“LUmc heeft handen vol aan slachtoffers en spoedeisende hulp gesloten voor nieuwe patiënten. Wat een tragedie…..” Aldus een journalist op Twitter.

Het mooie van de beelden was dat iedereen heeft kunnen zien wat er gebeurde. Het ging helemaal fout met die brug. De last ging slingeren en het hele zooitje lazerde om. Vrijwel direct gingen de media op zoek naar de schuldigen. Dit land accepteert geen ongevallen. Nederland moet ongevallenvrij!

En daar gingen alle nieuwsrubrieken dus over. Op zoek naar de schuldigen. De speculaties stapelden zich in snel tempo op. Zo werd van een heus groot ongeval toch weer een komkommer gemaakt. De brug had keihard teruggeslagen.