Briljant inzicht van Fred Teeven (VVD): opvang kerk lost niets op

De opvang in een kerk van de groep vluchtelingen van de Notweg lost niets op, volgens staatssecretaris Fred Teeven (VVD) van Justitie en Veiligheid. Nee, jij trekt volle zalen, Teeven, zou ik daarop willen zeggen. Wat jij vooral doet is problemen als deze veroorzaken die je vervolgens niet opgelost krijgt, inderdaad.

Minister Teeven van Justitie en Veiligheid is niet enthousiast. ‘Deze opvang biedt geen toekomst’, vertelt een woordvoerder. De visie van het ministerie is niet gewijzigd: de groep kan zich volgens Teeven het beste aanmelden voor vrijwillige terugkeer. ‘Ze krijgen dan tijdelijke opvang en worden dan met een aardig bedrag op zak thuisgebracht. Dat hebben deze mensen afgewezen.’

In die rechtlijnige VVD-kop van Teeven is alles altijd glashelder en simpel. Hij zit op een warm kantoor en daar leest hij hoe het volgens de regeltjes moet en dat is de waarheid. Dat je bijvoorbeeld Somalië meestal gewoon niet in komt doet er niet toe in het denkraam van de Fred Teevens van deze wereld. Deze mensen moeten vertrekken en daarmee zijn de Fred Teevens van deze wereld van het probleem af. En dan gaat Fred Teeven weer verder met over regeltjes lezen waarmee hij andere mensen kan vertellen hoe ze zich moeten gedragen volgens Fred Teeven.

4 gedachten over “Briljant inzicht van Fred Teeven (VVD): opvang kerk lost niets op”

  1. Die Kerk past gewoon niet binnen de Staatspolitiek. Vreselijk, natuurlijk. Ondermijnend.

  2. @2:Arnold:

    Inderdaad, om je plaatsvervangend voor te schamen…

    Deze tactiek, het de-humaniseren, wordt door de Staat in dit land ook toegepast op andere groepen zoals gehandicapten, ouderen, en andere mensen die, laat ik het maar zeggen, als Untermenschen worden beschouwd, zelfs dat zijn ze eigenlijk niet eens meer: Keinmenschen is een juistere omschrijving.

    [..][ What we are seeing here, is the bureaucratic, refined, twenty-first century version. All blood and gore is gone, the slicing is purely psychological and social. ][..]

    Dit was ook de tactiek van de nazi’s, waardoor uiteindelijk het Grote Slachten moeiteloos een aanvang kon nemen.

Reacties zijn gesloten.