Van borrelpraat en maniakale gekken….

‘Wie echt wil werken, kan altijd wel werk vinden’.

‘De straffen in Nederland zijn veel te laag’.

‘De massa-immigratie moet stoppen.’

‘Mensen procederen tot de laatste cent, omdat het niks kost’.

Wat hebben al deze en nog veel meer uitspraken met elkaar als overeenkomst?

Juist, het is borrelpraat.

Het is het soort borrelpraat dat je hoort op verjaardagen, op je werk van collega’s (als je dat tenminste nog hebt), leest in de Telegraaf en ook – die laatste uitspraak komt daaruit (zo direct meer) –  den Volkschen Bruinen Bode en in welke vorm dan ook overal elders in de sheeple-media.

Want om mensen te kunnen onderdrukken – en  te laten denken dat het nog goed is voor ze ook – moeten ze vooral niet een te genuanceerd wereldbeeld hebben. En dat is dan de taak van de sheeple-media om daar voor te zorgen. Reden waarom dan ook Schreibtischmörder Teeven ruim baan krijgt zijn kletspraat te verspreiden in den Volksche Bruine Bode van afgelopen zaterdag. Daarover zo meer.

Het kenmerk van borrelpraat echter is dat het heel makkelijk te weerleggen is. Het is erg vermoeiend meestal omdat degenen die het bezigen meestal niet in de feiten geinteresseerd zijn maar toch: het is te weerleggen.

Zo is de eerste uitspraak belachelijk (en vunzig ten aanzien van hen die door werkloosheid getroffen worden) alleen al daarom omdat er op ruim 700.000 mensen die werkloos zijn er amper 100.000 vacatures zijn. Daar komen, als het aan PvdA-feeks Jetta Klijnsma ligt, nog zo’n 200 à 250.000 mensen bij die uit de Wajong geschopt worden: immers ziek zijn is een keuze wat niet alleen de VVD betreft maar ook de PvdA, en die Wajongers zijn toch maar voor het overgrote deel aanstellers.

En verder worden er ik weet niet hoeveel banen kapotgemaakt door de smerige praktijken van dwangarbeid. De bijl hakt zogezegd aan twee kanten.

‘De straffen in Nederland zijn veel te laag’.

Tuurlijk. Alle rechters zijn D66-softies, in de gevangenis hebben ze allemaal een flatscreen terwijl onze bejaarden in de tehuizen niet te vreten hebben en dagen in hun eigen stront en zeik liggen. De werkelijkheid is dat in Nederland – en zekere voor zware misdrijven en misdaden – er steeds strenger gestraft wordt en dat Nederland behoort tot de landen waar de straffen voor dezelfde misdaden hoog zijn in vergelijking tot andere landen. En over de misselijkmakende suggestie die erachter zit, namelijk dat rechters in alle vrijheid maar wat aanklooien zullen we het maar niet hebben deze keer.

‘De massa-immigratie  moet stoppen’.

Erg hè? Al die gelukzoekers die naar ons prachtige land komen om te profiteren van onze sociale voorzieningen, onze banen inpikken en de criminaliteit in Nederland tot ongekende hoogte opvoeren. Je hebt niks dan last van die lui. Nazi Niemöller weet wel hoe dat komt: dat is genetisch zo bepaald. Gelukkig hebben we tal van integere VVD’ers die pal staan voor de criminaliteitsbestrijding en de rechtstaat, denk ik dan maar.

Als je nou maar zorgt dat de politie er steeds angstaanjagender uit gaat zien, voorzien wordt van het nieuwste van het nieuwste dodelijk wapentuig – en dat ook niet te zuinig gebruikt!-  en Nederland bijna letterlijk in zijn geheel onder het vergrootglas gelegd wordt van het steeds intensievere gebruik van drones en automatische nummerplaatherkenning, ons bel – en internetverkeer steeds intensiever uitgespit wordt dan komt het helemaal goed met de ‘krijmfeiterij’. Zeker als je als gezagsdrager kan rekenen op de niet alleen welwillende maar zelfs enthousiaste hulp van de in grote getale aanwezig zijnde NSB ‘ers  bij de mensenjacht.

En laat die gelukzoekers verder maar over aan Schreibtischmörder Teeven die er wel raad mee weet, samen met zijn identiteitsfraude en valsheid in geschrifte plegende diensten en de ingehuurde knokploegen van kutbedrijven als G4S.

O ja, en dat je-suf-procederen – en daar kom ik op het laatste intellectuele hoogstandje dat het gesundes Volksempfinden meestal op van die verheffende bijeenkomsten als verjaardagen of bij de koffieautomaat op het werk (als je nog werk hebt) weet te produceren – omdat het geen drol kost moet ook maar eens afgelopen zijn.

Nadat het onder het eerste bruine regime van ‘de waardige opvolgers van Seyss-Inquart’ niet helemaal lukte om de toegang tot het recht onmogelijk te maken, behalve voor degenen die bulken van het (vaak op dubieuze wijze verkregen) geld, wordt nu een nieuwe poging gewaagd de toegang tot het recht voor heel veel mensen onmogelijk te maken.

Want mensen procederen zich suf omdat het geen zak kost,aldus Schreibtischmörder Teeven die niet alleen gaat over het martelen, deporteren en doden van die gelukszoekers maar die ook de toegang tot het recht ‘bewaakt’. Ja, mensen hebben niks beters te doen en laten we wel wezen: het is natuurlijk lachuuuhhhhhhhhhhhhhh omdat je jarenlang in de clinch ligt met je buurman over een schuttinkje of met een winkelier die je rommel heeft verkocht of een installateur die je kachel niet naar behoren heeft gerepareerd. Een gang naar de rechter brengt ook helemaal geen stress mee en het is gewoon een aangename manier van je tijd doorkomen. Zeker als je je baan kwijt bent en nog niet het traject van de dwangarbeid ingeschopt bent.

Nou, en omdat dat met zich meebrengt dat er elke dag weer gigantische rijen mensen voor de deuren van de gerechtsgebouwen staan die allemaal gezellig eens een dagje komen procederen omdat het geen zak kost wil Schreibtischmörder Teeven de gesubsidieerde rechtshulp – geheel met in lijn met de Orwelliaanse gedachtekronkel dat sloop gelijkstaat aan opbouw – de nek omdraaien. Want arme sloebers zijn losers en die hoeven in een beschaafd land als het onze geen recht te hebben op recht nietwaar?

En de Partij van de Arbeid?

Wel, in maart van dit jaar liep Diederik Samsom nog te kraaien dat van een aanval op de gesubsidieerde rechtshulp geen sprake kon zijn. Nauwelijks vier maanden later lezen we in de sheeple-media dit:

De PvdA laat weten morrend de bezuinigingen te accepteren. “Het doet pijn dat moet worden bezuinigd op de gefinancierde rechtsbijstand, maar in een tijd waarin iedereen moet bezuinigen moeten ook hier de kosten worden teruggebracht”, aldus Kamerlid Jeroen Recourt.

“Uitgangspunt is dat de dikte van iemands portemonnee niet van belang mag zijn bij het halen van zijn recht.”

Hij zegt het van belang te vinden dat de verhoging van de eigen bijdragen de lage inkomens zo min mogelijk raakt.

Ah, ‘om het dorp te kunnen behouden moesten we het van de kaart vegen’, heb ik ooit een generaal een keer horen zeggen.

Om de gefinancierde rechtsbijstand te kunnen behouden moesten we het om zeep helpen.

Maar wat verwacht je anders van een partij wiens Führer ook deze gedachtekronkel in oktober vorig jaar  heeft geproduceerd:

Ik heb campagne gevoerd met een belofte, namelijk dat ik niet alle beloftes waar zou maken.

Zoals Le Roi danse een paar dagen geleden al constateerde in een mooi stuk op deze site, draait die maniakale gek (mijn woorden) Diederik Samsom compleet door.

En ik voorspel dat het afbreken van de toegang tot het recht voor gewone mensen die toevallig niet over bakken met (vaak oneerlijk verkregen) geld beschikken niet slechts zal leiden tot huizenhoge frustraties zoals SP-Kamerlid de Wit opmerkte. Het zal leiden tot een flinke toename van geweld in gewone wijken en straten alsook huiselijk geweld.

Gelukkig echter  krijgt de pliesie met de aanschaf van nieuwe speeltjes als daar zijn een heusche Walther P-nogwat pistool (hebben ze die ook in het roze?) en de taser de spoedig middelen om dat te lijf te gaan. Als ze tenminste niet achter plantjes aanrennen of zitten te twitteren hè.

Zo rolt Nederland anno 2013: borrelpraatjes worden ‘self fulfilling prophecies.’

Maar wat wil je in een land waar maniakale gekken als Schreibtischmörder Teeven, Dickerdak ehhh Opstelten en Diederik – asielzoekers zijn geen mensen maar uitruilthema’s – Samsom en een ‘howdy’ roepende imbeciel als premier de dienst uitmaken in een ordinaire roversbende die zichzelf de waardige opvolgers van die maniakale gekken en bandieten van een jaar of zeventig geleden vinden.

Wat jammer voor die lui overigens dat destijds ‘Burgernet’ nog niet bestond….

Om je vingers bij af te likken toch?

2 gedachten over “Van borrelpraat en maniakale gekken….”

  1. Mijn complimenten dat je de moeite hebt genomen om op al die onzinnige borrelpraat op een serieuze manier te reageren.

  2. Dank je. Na het lezen is het net alsof ik op een doorgaans verjaardag ben geweest. 🙂

Reacties zijn gesloten.