Bonus voor Britse ambtenaren die ‘genoeg’ asielzoekers weren – Parool.nl

Britse ambtenaren die immigratiezaken afhandelen, krijgen contant geld, extra vakantiedagen en tegoedbonnen van warenhuizen cadeau als ze ervoor zorgen dat genoeg afgewezen asielzoekers het land verlaten. Dat meldt the Guardian. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Google-news: Asielzoekers

1 gedachte over “Bonus voor Britse ambtenaren die ‘genoeg’ asielzoekers weren – Parool.nl”

 1. Schokkend rapport: Brits detentiecentrum mishandelt vreemdelingen
  ‘Iedere besef van menselijkheid verdwenen’ … Man met Alzheimer sterft gehandboeid

  Een 84-jarige demente patiënt is weken vastgehouden in een particulier detentiecentrum en gestorven terwijl hij met handboeien om naar een ziekenhuis werd vervoerd. Dat is een van de schokkende voorbeelden die geopenbaard worden in een rapport van de Britse gevangenisinspectie naar wantoestanden bij de detentie van vreemdelingen.
  Doktoren hadden gesteld dat de Canadese man niet opgesloten mocht worden nadat bij hem Alzheimer was geconstateerd. Hij was ook niet in staat om deportatie te ondergaan. Niettemin werd de hulpeloze patiënt drie weken vastgezet in een uitzetcentrum nabij Heathrow dat door een particulier bedrijf wordt geëxploiteerd.
  De inspecteur noemt het een exponent van een hele reeks gevallen waarbij ‘ieder gevoel van menselijkheid’ is verdwenen en de meest kwetsbaren volledig in de steek zijn gelaten door de overheid. Het detentiecentrum wordt gerund door een particulier bedrijf vanuit het dogma dat de overheid kleiner moet worden.
  Er zijn voorbeelden van vreemdelingen die geboeid werden onder de meest vreemde omstandigheden. Zoals een man in een rolstoel en een ander terwijl hij een operatie onderging. 11 vreemdelingen bleken al langer dan een jaar vastgehouden te worden, waaronder een man die graag naar huis wilde maar 2,5 jaar lang werd opgesloten. De inspectie is ook geschokt door de smerigheid en het hoge aantal gevallen van gevangenen die zichzelf iets aandoen in het uitzetcentrum dat gerund wordt door een Amerikaans bedrijf, GEO. Het centrum telt 600 plaatsen en werd eind vorig jaar onaangekondigd door de inspectie bezocht. GEO zegt het management op hun verantwoordelijkheid te hebben gewezen.

  The Independent: 84-year-old dementia patient died in handcuffs at immigration detention centre

Reacties zijn gesloten.