Belediging van politieagenten: waarom, wanneer en hoe?

Belediging van agenten is een vergrijp tegen het gezag waar justitie en politie met grote felheid op reageren. In de aanloop naar de jaarwisseling bleek dat alweer. “Voor (…) het beledigen van een politieagent staat ongeveer 700 euro”, aldus coördinerend hoofdofficier van justitie bij die gelegenheid, Fred Westerbeke. Dat geldt rond de jaarwisseling, wanneer de strafmaten doodleuk zijn verzwaard. Maar sowieso hoor je geregeld van straffen van mensen die agenten beledigen. De staat wil het niet hebben, dat uitschelden van agenten. Ik wel. Hieronder wat redenen, en wat tips.

Wat is er mis met het beledigen van agenten? In de kern helemaal niets, het is gewoon een deel van de permanente strijd tussen bevolking en gezag. Het ondermijnt het gezag van dat gezag, het toont een welverdiend gebrek aan respect voor de dragers ervan. Ook als degene die de agent beledigt er helemaal niet op die manier over denkt, ook als er geen bewuste afwijzing van de politie en haar werk in zit, dan nóg geldt dat. Indien mensen doelbewust agenten in functie beschimpen, dan geldt dit dubbel en dwars. Het is geen wonder dat de autoriteiten dit niet leuk vinden. Maar stelregel één in de sociale oorlog: (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

14 gedachten over “Belediging van politieagenten: waarom, wanneer en hoe?”

 1. Ik vroeg me niet af of het moet kunnen maar waarom je het zou willen. Op mij komt het altijd over alsof je het gesprek niet op fatsoenlijke manier kunt voeren, alsof je de geestelijke bagage mist op inhoud te discussiëren. Belediging van anderen is altijd een tactiek van verliezers nooit van winnaars.

 2. Nou mijnheer de Agent, ik had u natuurlijk nu een vieze relnicht kunnen noemen, of een arrogante klootzak, of zelfs een slecht opgeleide niet ter zake doende nietsnut die zijn te kleine penis verbergt door dat fantastische uniform dat u draagt, dat mijns inziens ook door Nationaal Socialisten gedragen zou kunnen worden, echter, dit doe ik niet !
  Waarom niet zult u vragen ? Welnu, ik acht het beledigen van een Agent in functie volslagen nutteloos en daarbij komt nog dat ik helemaal geen zin heb in het betalen van de boete die mij zeer zeker was opgelegd had ik u een klootzak genoemd. Maar, dat doe ik dus niet.

  Fijne dag verder en de groeten aan uw partner, van welke sexe die ook moge zijn.

  En dan een kort bericht aan diegenen bij Krapuul die geregeld hebben dat mijn reacties standaard in de WordPress spambox verdwijnen zonder vermelding van reden of überhaupt enig bericht vooraf:

  Ik zou u nu enorm kunnen gaan beledigen, maar dat doe ik dus niet aangezien uw censuur in mijn ogen precies weergeeft uit welke bruine hoek u zelf komt.

  Vriendelijke groet.

  JJBD

 3. Ik begrijp er overigens geen bal meer van nu. Van dat hele WordPress niet.

  Nu plaats het ding mijn reacties weer wel.

  Gelieve de rotopmerking dan ook als niet gemaakt te beschouwen.

  🙂

 4. Denk toch eens een keer na over wat je hier allemaal fact free loopt te brullen ongelukkige. Wij hebben hier een automatisch systeem dat voorkomt dat hier iedere dag 600 viagra spamreacties worden geplaatst en daar zat jij een keertje tussen. Zie verder de help pagina. Dus doe eens een keertje normaal.

 5. Aha ! Dat zou kunnen. En nadenken over wat ik schrijf. Dat doe ik zeker. Niet altijd wellicht, of te vaak (in uw ogen,)dat geef ik grif toe mijnheer t’Jong. Ongelukkig ben ik overigens zeer zeker niet. Helaas is de edit mogelijkheid om posts en reacties zelf te editen verdwenen, althans, voor mij onvindbaar op het moment.

  Dan over het artikel van Peter storm:

  Zoals in mijn bovenstaande post beschreven werd, is de enige manier om een Agent te “beledigen” zonder dat de Rechter dit beboet, iets te zeggen zonder het te zeggen.

  Je zegt namelijk dat je iets had kunnen zeggen, maar dat je er bewust voor kiest dit niet te doen.

  En dat is gelukkig voor de Wet nog steeds niet het daadwerkelijk uiten van een belediging.

  Het is derhalve geen belediging noch kan het zo gezien worden. Grammaticaal niet en Wettelijk niet.

 6. De volgende keer dat je ons beschuldigt van fascisme moet je dus eerst even nadenken of je zelf over een kleine penis hebt lopen schrijven.

 7. K t’Jong:

  Klopt !

  Inderdaad een interessant. Ik zie zelf namelijk binnen Links zowel als Rechts van tijd tot tijd gedrag dat ik kan scharen binnen bepaalde bewegingen van divers allooi. Wellicht een goed idee voor een opinie artikel binnenkort.

 8. Wellicht kan een moderator de niet terzake doende delen in, en of posts van mij en K t’jong in deze discussie verwijderen cq bewerken. Ik heb daar zelf helaas de mogelijkheid niet toe binnen WordPress aangezien ik geen redacteur ben.

 9. JJB:

  Ik ben erg benieuwd naar je artikel over dat gedrag van Links en Rechts. Wat mij betreft mogen deze opmerkingen blijven staan. Eerst krijsen omdat ze er niet staan, dan worden ze teruggezet, en dan moeten ze weer weg?

 10. Nee hoor ze hoeven zeer zeker niet weg LRD. 🙂 Het ging mij alleen om het feit dat de discussie over het wel of niet beledigen van agenten onduidelijker werd.

  Laten staan is prima. En een artikel van mijn hand over bruin gedrag bij Links zit al in de pen.

Reacties zijn gesloten.