Belastingdienst jaagt etnisch profilerend mensen de dood in, staatssecretaris weet van niets

Dus de belastingdienst (het is altijd al de vraag wie deze “dienst” dient) doet aan etnisch profileren en strooit beschuldigingen van fraude rond. De verantwoordelijke staatssecretaris weet uiteraard van niets, en het is nu reces.

De Belastingdienst heeft veel vaker toeslagen ten onrechte stopgezet dan tot nu toe gedacht. De fiscus heeft niet alleen bij het Eindhovense gastouderbureau Dadim onrechtmatig gehandeld. Het gaat mogelijk om duizenden gevallen.

Dat blijkt volgens Trouw en RTL Nieuws uit de rechtszaak van een andere gedupeerde ouder.

Onder andere regeringspartij CDA en oppositiepartij SP eisen opheldering van verantwoordelijk staatssecretaris Menno Snel. Die zei volgens hen vorige week nog dat hij geen weet had van andere soortgelijke zaken.

Ook in dit tweede geval heeft de Belastingdienst “onrechtmatig” gehandeld, geeft de dienst toe. De zaak sleept wel veel minder lang dan de Dadim-zaken. De fiscus zou intussen hebben “geleerd” van die affaire en kwam de gedupeerde vlak voor de rechtszaak tegemoet.

  • Verder bij de bron

– Lees ook deze column

Hoeveel levens er overhoop gehaald zijn door dit optreden is ongewis. Dat het in ieder geval tot een zelfmoord heeft geleid lijkt vast te staan.