Arabische troepenmacht door leermoment VS

De leden van de Arabische Liga gaan een gezamenlijke troepenmacht vormen. In het verleden stond onderlinge rivaliteit deze samenwerking in de weg. Dat die er nu komt, komt niet geheel en al uit de lucht vallen.

Zelfs als de VS IS militair verslaat, zou deze overwinning slechts tijdelijk zijn omdat Amerikaanse troepen te zijner tijd worden teruggetrokken en dan zouden de restanten van IS uit hun schuilplaatsen te voorschijn komen, zoals ze deden na Saddam Husseins gevangenneming en dood. Immers een interventie van de VS zal – door zijn overweldigende luchtaanvallen – nog een grotere animositeit aanwakkeren jegens het Westen in het algemeen, en de Verenigde Staten in het bijzonder. Het is allemaal déjà vu.

De enige macht die effectief tegen IS kan optreden op een manier die voor andere moslims legitiem zou lijken is Saoedi-Arabië.
(Oilprice.com) [vertaald uit het Engels])

Het artikel, waaruit het citaat stamt, is geschreven in september 2014. Er is dus behoorlijk over die Arabische troepenmacht gebrainstormd en Amerikaanse druk uitgeoefend.