Amerikaanse politie vermoordt opnieuw zwarte mannen

Twee agenten hebben dinsdagochtend in Baton Rouge, Louisiana een 37-jarige zwarte man, Alton Sterling, doodgeschoten. Het incident werd vastgelegd op een mobiele telefoon.

Volgens de politie diende iemand een klacht in over “een zwarte man die cd’s verkocht en hem met een revolver bedreigd had”. Vervolgens ontstond er een “worsteling tussen de agenten en de verdachte. Sterling werd neergeschoten en overleed ter plaatse”.

Volgens een getuige droeg Sterling een revolver, maar maakte hij geen aanstalten de revolver uit zijn zak te halen, wat op de video in de tweet hieronder bevestigd wordt. Op de video is te zien hoe een van de agenten na de moord – anders kan het niet omschreven worden – iets wat lijkt op een wapen uit Sterling’s broekzak haalt.

De getuige, die Sterling goed kende, verklaarde dat deze een revolver had aangeschaft nadat hij overvallen was.

De beide agenten zijn inmiddels met betaald verlof (de standaard procedure in dergelijke gevallen) en het onderzoek is overgedragen aan de FBI.

Update: dat de moord op Alton Sterling geen incident is wisten we natuurlijk al. Woensdagavond in Falcon Heights, Minnesota (waarschuwing: heftig):