Alweer G4S….

Het misdadige bedrijf G4S, bekend van het in elkaar trappen van half verhongerde asielzoekers die in de concentratiekampen van Nederland (heel eufemistisch ‘detentiecentra’ genoemd en waar Elcke Bonsen een heel goed stuk over geschreven heeft recent.) opkomen voor hun rechten middels honger-en dorststakingen alsook van het feit dat het een belangrijke steunpilaar (en daarmee profiteur) is van het misdadige Israelische apartheidsregime is weer eens in het nieuws.

En wel op een manier zoals je het eigenlijk ook niet anders verwacht van die private knokploeg bekend van de ’totaaloplossingen’ (wat hebben fascisten toch eigenlijk met dat ’totaal’?)  die onlangs door de burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma (uiteraard VVD) nog de hemel in werd geprezen.

 

In Oktober 2010 werd de heer Jimmy Mubenga aan boord van een vliegtuig waarmee hij gedeporteerd zou worden naar Angola door Stuart Tribelnig, Terry Hughes en Colin Kaler van G4S gedood terwijl hij door de drie laatstgenoemden met geweld werd vastgehouden.

De Britse krant “The Guardian” bericht nu dat G4S een schadeclaim tegemoet kan zien van de nabestaanden van de heer Mubenga nadat de rechter geoordeeld heeft dat G4S zijn dood door schuld heeft veroorzaakt.

Volgens de echtgenote van de heer Mubenga, mevrouw Adrienna Makenda Kambana werd haar man op vlucht BA 77 als een beest behandeld.

Getuigen hoorden de heer Mubenga om hulp schreeuwen maar niemand greep in….

Dit verhaal is alleen daarom al belangrijk omdat gewelddadige deportaties onder het regime van Schreibtischmörder Fred Teeven en waar G4S samen met KLM kopgeld aan verdient schering en inslag zijn.

Verder is dit verhaal belangrijk omdat ook bemanningen van dergelijke vliegtuigen alsook passagiers een zware verantwoordelijkheid op zich laden door niet in actie te komen en niet te protesteren (over stewardessen van KLM die blijkbaar roepen naar radeloze moeders van te deporteren gezinnen ‘als u zich gedraagt, ziet u straks uw kinderen weer’ zullen we het nu maar  even niet hebben) als onder hun ogen mensen als beesten worden behandeld door de Nederlandse overheid en zijn private bendes.

De heer Mubenga stierf omdat iedereen aan boord van BA 77 op zijn plaats bleef zitten toen het G4S geteisem bezig was hem te vermoorden….

 

Over de misdadige praktijken van G4S is al heel wat geschreven.

Krapuul-collega Le Roi danse heeft er recent een aantal keren uitstekend over bericht op deze site.

Nou sponsort G4S in een doorzichtige en hypocriete poging haar ware gezicht te verbergen nogal wat goede doelen.

Dat zijn in Nederland althans opvallend vaak goede doelen die vooral met kinderen te maken hebben (toeval gezien hoe Palestijnse kinderen een verschrikkelijk lot dragen door toedoen van de roversbende G4S?) en dat is alarmerend.

Het is daarom goed dat steeds meer van die ‘goede doelen’ consequenties verbinden aan hun wetenschap over de waarheid achter G4S en het zou mevrouw Jorritsma, de burgemeester van Almere, sieren dat eveneens te doen.

Voor G4S mag in de maatschappij geen plaats zijn.

 

http://www.opendemocracy.net/ourkingdom/collections/g4s-securing-whose-world

http://www.guardian.co.uk/uk-news/2013/jul/09/g4s-jimmy-mupenga-killing-damages

 

13 gedachten over “Alweer G4S….”

 1. Hier druipt het historisch besef uit de tekst. De schrijver heeft duidelijk de handboeken geraadpleegd. Vooral het diepe inzicht in het fascisme is indrukwekkend.

 2. Wat schuift dit eigenlijk voor (VVD-)Jorritsma? Mag een burgemeester überhaupt meedoen aan reclame-filmpjes? Hoe zat dat met belangenverstrengelingen?

 3. @3, Goeie vragen. @2, indrukwekkende reactie van een ongetwijfeld indrukwekkende persoonlijkheid.

 4. Jorritsma: “We zoeken (bewust) de grens van de wet”…..

  Ooit had ik dit uitspraak gehoord uit een neoliberaal die steeds bezig was zoveel mogelijk van zijn geldvermogen aan de belastingdienst te doen onttrekken en naar belastingparadijzen te doen wegsluizen.

  Er is dus in wezen niets veranderd.

 5. @6, binnen de topic – er is op dit moment een onderzoek gaande in Engeland naar de politieofficieren die betrokken waren bij het oorspronkelijk onderzoek naar de moord van de zwarte teenager Stephen Lauwrence die door racisten vermoord werd.

  Er zijn nu bewijzen gekomen dat deze officieren die heel erg hoge posities binnen de Londense politie hadden, hebben bewust (uit eigen racistische beweegredenen) het moordonderzoek gesaboteerd hebben en daarmee hem onnodig lang laten lopen.

  Het Racisme, Discriminatie en Xenofobie in het westen zijn erg springlevend.

 6. Niet te geloven dat de pollutiek geen grote stok steekt voor dit G4S. Naja, ze willen het juist blijkbaar.
  Goed Ralph dat je ook dit weer vond.

  WAAR BLIJFT DE VOLKSWOEDE ?

  Eigenlijk zouden LINKSE historici, politieke-, gedrags- en filosofische wetenschappers en uiteraard iedereen die het boeit, eens moeten uitzoeken hoe het komt dat mensen niet meer ervaren hoe snel hun leefomgeving verandert en daarom de noodzaak tot opstand/verandering niet meer kunnen zien.
  Ik zeg met nadruk linkse, omdat mensen die “het” niet zien, zelf al verblind zijn, en zo’n onderzoek niet zinvol zullen vinden noch bijdragen kunnen leveren.

  Dit naar aanleiding van de link die ik vanmorgen al gaf, belangwekkend onderwerp mijns inziens, de moeite waard om veel verder te bestuderen.

  http://www.truth-out.org/opinion/item/17460-where-the-hell-is-the-outrage#13734733855361&action=collapse_widget&id=2844004

 7. @8, een leesbare bron graag.

  @LeRoi, inderdaad een goed punt: “hoe het komt dat mensen niet meer ervaren hoe snel hun leefomgeving verandert en daarom de noodzaak tot opstand/verandering niet meer kunnen zien.”

  Als inkoppertje gooi ik vast TMG/ RTL/ SBS naar voren.

 8. Gewelddadige deportaties waren trouwens al schering en inslag onder Al Bayrak en Cohen .. Alleen was er een ietsje pietsje meer bezwaar mogelijk .. Een van de meelopers bij de moord op Kerwin Duynmeijer was trouwens toen al uitzetambtenaar …

 9. @10:

  Ja, zeker, dat soort invloeden zijn er uiteraard ook. Maar hoe deze daadwerkelijk leiden tot “afstomping” (?) op een dusdanige indringende manier dat mensen als het ware verdoofd/verlamd/apathisch raken is voor zover ik weet nog nooit onderzocht.

  Dát mensen en hun leefomgeving snel veranderen is duidelijk, wát op hen inwerkt ook, maar wat gebeurt erna? Een soort apathie? Het (wetenschappelijk) axioma klopt niet maar dat kan me geen moer schelen, ik wil dat mensen in opstand komen en weten wat ze tegenhoudt. The “Shock Doctrine” van Naomi Klein gaat daar ook niet echt op in.
  Zullen we proberen een omschrijving van het onderzoek te maken aan de hand van een stelling?

 10. @12 Brood en spelen in samenspel met de “breng het water met de kikker langzaam aan de kook en hij springt er niet uit ” methode … Want de veranderingen lijken voor ons wel snel , maar voor wie het leven door de “actualiteiten “van de SBS en dergelijke ( waaronder ook 3/4 van de publieke omroep ) word bepaald is alles wat niet zo snel gaat als het partner wisselen van “de sterren “langzaam …

Reacties zijn gesloten.