Alleen op het kerkhof

Toen “garage” werd gehypet als nieuwe trend in 1984 gingen wij bij RVZ DE Nederlandse garageband bij uitstek draaien, HET. Dit werd opgemerkt door een platenlabel, verbonden aan een gloeilampenfabriek in het zuiden des lands. Die gaven een 12″ uit met Ik heb geen zin om op te staan en Kejjenagaan. Wij waren daar niet tevreden mee, want de b-kanten waren zeker zo belangrijk.
De HET-herleving werd het niet. (Ja, ik heb dit al eens verteld, maar ik doe het lekker nog eens.)
Kijk eens aan, Blindelingse Greep nr.25 in de RG-Collectie levert het prachtige verzamelalbum Ik heb geen zin om op te staan op. En omdat drie andere nummers van de band al zijn langsgekomen wordt het de b-kant van Ik heb geen zin. “Mijn hele familie graaft dood”.
Na die rampzalige 12″ zijn er al dan niet apocriefe compilaties gemaakt. Het is dus toch nog goedgekomen met de muzikale nalatenschap van HET.


1966