Ahmed Aboutaleb is een gevaar voor ieders (manier van) leven

Ahmed Aboutaleb, die naast burgmeester van een stad waar hij samenwerkt met regelrechte nazi’s die vinden dat je mensen ’te humaan’ kunt behandelen ook van mening is dat het uitroeien van mensen een prima middel is om vermeende dan wel werkelijke problemen in de wereld op te lossen (of zal ik zeggen: te endlösen?) brengt vanaf morgen een ‘werkbezoek’ aan Saoedi-Arabië.
Het Saoedi-Arabië dat de blogger Raif Badawi half of misschien wel helemaal doodslaat middels stokslagen…
Ik kan me niet herinneren of het lid van de partij van staatsgreepcolporteurs en oorlogsintriganten zich behalve met de slachtoffers van ‘Parijs’ ooit met hem begaan heeft getoond.

Saoedi-Arabië, het land waarvan het regime mensen in een dusdanig tempo onthoofdt dat de bandieten van IS zich waarschijnlijk er de vingers bij aflikken.
Heeft Aboutaleb ooit iets gezegd ten gunste van de slachtoffers van het staatsterrorisme aldaar?
Saoedi-Arabië, het land dat van de westerse wereld voor miljarden en miljarden aan wapens krijgt.
Wapens waarmee de collega van Willem Alexander nu bezig is Jemen van de kaart te vegen in een oorlog die het (net als de VS dat heel gemakkelijk oorlogen begint) eveneens net als de VS niet kan winnen. Met alle leed en ellende van dien.
Ik heb nog niet gehoord dat Ahmed Aboutaleb begaan is met de slachtoffers van de Saoedische terreur tegen de bevolking van Jemen.

Maar misschien valt dat ook niet te verwachten van iemand die massamoord zoals gezegd een prima middel vindt om zaken mee te doen.
Mensen als Ahmed Aboutaleb bij wie de buttplug van het neoliberalisme steeds dieper (en comfortabeler naar ik aanneem) komt te zitten en voor wie menselijkheid derhalve een steeds abstracter begrip wordt, acht ik een heel wat groter gevaar voor ‘onze manier van leven’ dan een zootje geboefte dat zich IS noemt.
Zulke mensen voor wie de ene terrorist de andere niet is, die heulen met oorlogsmisdadigers zijn een gevaar voor ieders ‘manier van leven.’
Rot op met die Aboutaleb.