Activisten extreemrechtse Britain First krijgen gevechtstraining

Activisten van het fascistische Britain First zijn gefilmd tijdens gevechtstrainingen in het Britse Nationale Park Snowdonia.  Op foto’s die door de organisatie zelf gemaakt zijn valt te zien hoe in camouflagepakken geklede  leden van de organisatie oefenen in het vechten met messen.

Britain First schrijft op haar website dat dit het eerste is van vele trainingskampen die de groep hoopt te organiseren. Oh, uiteraard zijn deze trainingskampen volledig gericht op zelfverdediging. De leden van Britain First zijn lieve, vreedzame mensen die nog geen vlieg kwaad doen.

Britain First is in 2011 opgericht door voormalige leden van de British National Party (BNP), een organisatie door de Britse inlichtingendienst MI5 wordt gekenschetst als “fascistisch”.  BF heeft niet meer dan 6000 actieve leden, maar heeft op Facebook ruim een miljoen ‘likes’, meer dan enige politieke partij. Tommy Mair, de moordenaar van Jo Cox, voerde actie met Britain First, al is het onduidelijk of hij ook daadwerkelijk lid was van de organisatie.

Bron: de Mirror