Juist omdat de Wildersclub niets met “Europa” heeft (de sponsors bevinden zich in andere werelddelen, tenslotte) is het over het hoofd gezien dat zijn neergang nog veel spectaculairder is dan al vastgesteld.
Bij de Europese verkiezingen van 2009 haalde WIlders niet minder dan 17% van de stemmen.
Het verhaal van de Lijder is dat zijn stemvee het blijkbaar niet de moeite waard vond op te komen voor Provinciale Staten en vooral ook de Eerste Kamer. Blijkbaar zit de angst voor de tsunami van islamisering toch niet zo heel diep. En ook was de behoefte aan een universiteit voor Friesland niet zo groot (dat beloofden ze daar, als of de provincie er over gaat).
De percentages tellen, niet de absolute cijfers. Die zijn door de lage opkomst voor iedere partij vertekend.
Als het volk achter Wilders de Eerste Kamer (percentage: 12,4%) niet belangrijk genoeg vond om op te komen, wat vinden ze dan van het Europees Parlement? Dat het belangrijker is dan de Nederlandse Tweede Kamer (percentage: 15.5%)?
Het vreemde is dat behalve Thomas von der Dunk in de Volkskrant en deze site niemand de geachte afgevaardigde en zijn geminacht publiek met deze ongerijmde feiten en het nieuws van zijn neergang confronteert.
Een beroemd verhaal van Neerlands grootste schrijver, Multatuli, gaat over een dadelverkoper in Damascus. Zijn dadels vinden geen aftrek. Een derwisj biedt hem de vogel Rok aan, die roept: “De dadels van Hassan zijn drie maal groter dan ze zijn”.
Die moet ik hebben, denken de mensen op de markt in Damascus…
Bij Wilders moet ik intussen aan de dadels van Hassan denken.
😀 En de *daden* van Hassan Wilders? Die zijn 0. De man heeft nog nooit iets anders gedaan dan roepen en piepen. Zelfs een Vogel Rok helpt hier niet: 3 x 0 = 0 😆
Het lijkt erop dat de populisten terrein gaan winnen, dit kan nooit de bedoeling geweest zijn van de gevoerde politiek van de laatste deccenia!
Of misschien toch wel?
Wie spint er nu garen met een tweedeling?
a) Verdeel en heers.
b) In het land der blinden is één oog koning.
Hier is het antwoord!
Marcel Hulspas in De Pers: Begin van het einde voor de PVV?
Andere verklaringen kunnen zijn: dat het electoraat denkt dat het vanzelf goedkomt omdat het contract zonder schriftelijk tegenbericht automatisch verlengd wordt; of dat ‘Op de PVV stemmen’ een once-in-a-lifetime experience’ is, je moet het ééns meegemaakt hebben maar dan blijft het daar ook bij.
Huib Schreef:
Weet je wat dit betekent? Hiermee schets je een portret van zijn electoraat en deels de (ultra) rechtse vaderlandse electoraat.