Zwijndrechtse opvattingen over ‘kunst’

Ooit was Nederland het land van Rembrandt, van Ruysdael, Vermeer…van Gogh…

Tegenwoordig is Nederland behalve land van dwangarbeid en rassenwaan, afbraak van cultuur en wetenschap ook het land van…nou ja, kijk zelf maar:

Wedstrijd koningsportret Zwijndrecht is een fiasco.

Ik heb het nooit voor mogelijk gehouden dat iemand die zo mogelijk de levende (nou ja, levend) verpersoonlijking is van morele plus intellectuele leegheid en belachelijkheid voor wat betreft dat laatste nog in knutselwerkjes welke het niveau van een kleuterklas nog niet eens evenaren overtroffen zou kunnen worden.

Minder leuk aan dit alles is dat duur betaald gemeenteraadspersoneel zich met deze idioterie op kosten van de belastingbetaler heeft ingelaten en het georganiseerd heeft…

Maar ja, in een land dat zo FUBAR is als Nederland is het een kniesoor die daar op let, nietwaar?

En ‘het hoort bij kunst dat iedereen daar een opvatting over heeft’…yeah, right.

Er worden suggesties gezocht voor wat te doen met het winnende kunstwerk. Misschien moet Krapuul een wedstrijd uitschrijven voor de leukste suggestie.

Hierbij het mijne: in repen snijden van  10 à 15 centimeter breedte en als toiletpapier op het stadhuis van Zwijndrecht hangen.

5 gedachten over “Zwijndrechtse opvattingen over ‘kunst’”

  1. Dank je Ralph, dit is en hele leuke bijdrage. Persoonlijk vind ik het tafereel met beide erop onder een boom het mooiste.
    Meer het hoeft de belastingbetaler geen geld te kosten, toch?

  2. Een redelijk van de pot gerukt idee om inwoners te vragen een portret te schilderen en dan maar te hopen dat er iets aardigs tussen zit. Ze hadden zeker geen zin om een echte kunstenaar in te huren, want ja, die moet betaald worden he en aan cultuur gaan we geen geld uitgeven.

    Misschien kunnen ze aan Weekers worden meegegeven als afscheidscadeautje.

  3. Het goede nieuws: Zwijndrecht vraagt burgers om Willem Alexander fraai te portretteren zodat ’s lands ideale schoonzoon aan de muur van haar raadszaal kan pronken. Het slechte nieuws: het is mislukt.

    Persoonlijk trek ik niet graag een vergelijk tussen Zwijndrecht en ons nationale speklapje wegens plat en goedkoop. Maar eerlijk is eerlijk: is er eigenlijk wél iets moois te maken van deze afgetrainde wc-potten smijter? http://bit.ly/MlGb3p

Reacties zijn gesloten.