Zwichten voor idioten

Gisteren zag ik op Twitter dit bericht van de voorzitter van de PvdA Hans Spekman:


‘We buigen niet voor idioten’ klinkt het heel stoer.

Nee? Misschien kunnen Hans Spekman en Diederik Samsom ons even uitleggen wat voor een vertoning het vorige week was in de Tweede Kamer met die moorddadige staatssecretaris Fred Teeven van bondgenoot VVD.

Ook de leden van de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer maakten zich drukker over het politieke overleven van een mensenverachtende staatssecretaris en daarmee voor het in stand houden van dit verfoeilijke bruine regime dan om het leven van een door Teeven en zijn detentie- en deportatieapparaat tot opperste wanhoop gedreven vluchteling dat zo tragisch ten einde is gekomen.

Hoeveel lijken is kabinetsdeelname u eigenlijk waard heren Samsom en Spekman?

Niet zwichten voor idioten? Ik denk dat Fred Teeven één van de ergste mensenverachtende idioten is die er los rondlopen in dit land.

Eerder deze maand werd ’s lands hoogste gremium door een stel notoire racisten omgeturned tot een soort ‘Wannsee am Innenhof’ onder de noemer ‘dertig leden debat over het marokkanenprobleem’. Over de semantiek zal ik niet verder uitweiden behoudens op te merken dat het woordje ‘het’ iets veronderstelt dat algemeen bekend is en waarover consensus bestaat.

Welnu, in mijn optiek is er geen ‘marokkanenprobleem’ of enig ander ‘probleem’ waar je een etnische of religieuze of welke soort afkomst ook aan zou kunnen plakken.

Hooguit is er een ‘probleem van Nederlanders die met iedereen een probleem hebben behalve met zichzelf’.

Hoe het ook is: die vunzige vertoning in de avond van de vierde april j.l. – de vijfenveertigste sterfdag van de vermoorde Martin Luther King jr. – was wel iets waar de PvdA die naar eigen zeggen ‘nooit zwicht voor idioten’ aan mee heeft gewerkt.

‘We gaan voor de inhoud’ klonk het vanuit de partij. Tuurlijk, voor zwichten voor idioten is altijd wel een excuus te verzinnen.

Zeker als die idioten nodig zijn om jou aan de macht te houden.

En omdat de Partij van Samsom en Spekman zo flink is en nooit zwicht voor idioten, lees ik nu dit:

“Kansarme” Nederlanders uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten moeten in Nederland worden uitgesloten van uitkeringen en sociale huurwoningen. Aldus de strekking van een initiatiefwetsvoorstel van VVD-Kamerlid André Bosman. Daarmee wil hij de sociale en bestuurlijke apartheid, die geldt voor mensen zonder verblijfsrecht, deels ook invoeren voor een groep Nederlanders met een specifieke etnische herkomst. Tot ergernis van het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN), dat de “raswetgeving” van het Kamerlid verwerpt en waarschuwt voor racistische stereotypering en registratie.” (doorbraak)

Dit is ‘niet je afkomst maar je toekomst telt’ in de praktijk.

Mijn punt is dit: fascisten en racisten als Teeven en Bosman, maar ook de ‘eigen’ Neerland’s nationale huilbaby Lodewijkje met dezelfde hobby als de later Holocaustorganisatoren Stuckart en Heydrich Asscher zullen steeds verder gaan met het ombouwen van dit prachtige land tot een kille apartheidsstaat waar je afkomst wel degelijk telt en als enige telt.

Omdat ze weten dat ‘het nooit zwichten voor idioten’ van Spekman en de zijnen idiote en holle retoriek is.

Spekman past daarom bescheidenheid lijkt mij zo.

26 gedachten over “Zwichten voor idioten”

 1. @1, maar dan graag wel met enige uitleg betreffende de mogelijke overlap tussen een aantal ingegooide ruiten van een gebouw en de zelfmoord van Dolmatov? Ik zie het namelijk niet. Wat ik wel zie, dat het hier om twee verschillende zaken gaat.

 2. Een PvdA-voorzitter die niet voor idioten zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen.

 3. @2
  Dat lijkt me duidelijk genoeg de PvdA doet niets anders dan voor idioten zwichten .

 4. @5, Precies, en als je het hele stuk leest op Doorbraak (link bovenaan) dan ga je compleet over je nek als je je realiseert wáár die lui exact voor zwichten en altijd voor zullen blijven zwichten….
  Weet je waarom @2, ze blijven zwichten voor idioten? Omdat het voor Samsom, Dijsselbloem en die racist Pierre Heijnen zo lullig staat als ze later door een financiële instelling waar ze een riant betaalde baan kunnen krijgen als dank voor de bewezen diensten gevraagd wordt waarom ze dit kabinet hebben laten vallen als ze dat zouden doen. Dat laatste zou namelijk van moraal en ethiek getuigen en daar kom je niet ver mee in het lucratieve wereldje van Wouter Bos, Gerrit Zalm en Jeroen Dijsselbloem.
  Kortom: racisme en corruptie gaan hand in hand bij de PvdA en Spekman heeft er geen moer te vertellen behalve wat stoer klinkende bla bla op Twitter.

 5. Dit soort figuren hebben zelf niet in de gaten dat ze zelf de grootste idioten zijn.
  En het is triest dat een groot deel van onze bevolking bij elke verkiezing toch weer op deze idioten blijft stemmen.
  Idioten die hun bek vol hebben over normen en waarden maar die zelf alle normen en waarden in dit land naar de kloten geholpen hebben.
  Asociale discriminerende regels en gevangen neming voor vluchtelingen.
  Schedelmeters voor niet westerse inwoners.
  Dwangarbeid voor uitkeringsgerechtigden.
  Absurde asociale vrijheids beperkende regels voor onze eigen ouderen.
  En het dan vreemd vinden dat er op dit moment ouderen zijn die er spijt van hebben dat ze ooit kinderen groot gebracht hebben.
  Dat er nu ouderen zijn die zeggen; we hadden ze beter kunnen verzuipen gelijk bij de geboorte want dan hadden ze ons dit niet aan kunnen doen.
  Maar hier hebben dit soort idioten geen oog voor want die denken alleen maar aan hun eigen goed betaalde baantje.
  Zoals ik al meer hier geschreven heb; mocht er onverhoopt nog ooit weer een oorlog komen tijdens mijn leven dan zal ik een geweer hebben die achteruit schiet om het gajus op te ruimen wat er achter ons zit.

 6. Nederland is lang genoeg lui zoet lekkersland geweest voor alles dat hun geluk hier kwam beproeven.

  Wat meestal beloond werd met huisvesting en natuurlijk een luxe Nederlandse bijstandsuitkering.

  Gek hé dat hier na 40 jaar eindelijk eens paal en perken aan word gesteld.

  En ach die zielige illegalen en niet te vergeten die uitgeprocedeerde asielzoekers, die maar niet terug g willen of nog erger niet terug kunnen omdat hun vaderland ze niet meer terug willen hebben.

  Een drama.

  Mogelijk bieden een grote leger vliegtuigen een uitkomst bordevol Parachutes.

  De oplossing is uitgeprocedeerde asielzoekers boven hun eigen vaderland te droppen.

  Met op de parachute de opdruk groeten uit Holland.

  peter.

 7. @8, Ik snap je sentiment maar ik hoop dat er nooit weer oorlog komt. Alle oorlogen in de wereld zijn door banken veroorzaakt en banken zijn de enigen die belang bij oorlog hebben. En naast het onmetelijk lijden dat een oorlog met zich meebrengt voor hen die er niet om gevraagd hebben gun ik banken hun oorlogswinsten niet. Ik wil een wereld zonder banken en dat is meteen een wereld zonder oorlog. Dat is dan een wereld wasarin iedereen in overvloed, veiligheid en gezondheid kan leven.

 8. @9 Peter

  Jij bedoeld waarschijnlijk: concentratiekampen in ere hestellen met jou als hatstochtelijk kampbewaker uit overtuiging! Jouw idee van een “argentijntje”doen kan ook alleen maar uit de zieke geest van een onverholen neo-nazi komen!

 9. @11 aan types als Peter zie je ook dat het wederom geen enkele moeite zou kosten personeel voor dergelijke kampen hier te vinden.

 10. @12: Laurent:

  Inderdaad. Aangesteld door de “elite” die dat soort lieden graag het karwei af willen laten maken, en dan zelf schone handen zal houden tijdens de daadwerkelijke slachtingen, althans, zo lijkt het dan, ze hebben echter het pad naar de vernietiging doelbewust zo uitgestippeld.

  Hoe krijgen we toch in hemelsnaam deze “trend” omgekeerd?

 11. @13, da’s toch niet zo moeilijk?! Koekje van eigen deeg! 😆

  Best wel triest dat types, zoals @9, nog steeds krampachtig vast blijft houden aan de door extreemrechtse verstandelijk beperkten verspreide mythe, dat zij die hier hun _bescherming_ zoeken, volgens hen gelukszoekers zijn. En.dat.al.zo’n.40.jaar. (= niet meer dan een zoveelste ‘frame’, waar menig simplist met open ogen intuint)

  Het grappige is dat, dit soort types hun “mening” draaien als een blad aan een boom, wanneer zij worden geconfronteert met aantoonbare feiten. O.a. (wetenschappelijke) onderzoeken, alsook mijn persoonlijke ervaringen, wijzen uit dat ‘zij’ zich veelal vanuit misplaatste rancune uiten. Afgeven op ‘een ander’ om hun eigen falen te verbergen. Heel jammer, aangezien ‘ze’ i.p.v. te zeiken & te zaniken vanuit de onderbuik, hun eigen sores beter kunnen gaan aanpakken. Sores welke zich niet laat vergelijken met hen die hier bijvoorbeeld uit angst(en) komen, juist om te kunnen blijven leven in een min of meer beschermde vorm.

  Het zijn veelal lafbekken, en derhalve minder serieus te nemen. Ze zijn er. Legio.

  Kan helaas de bewuste opname van powned niet terugvinden. Op een gegeven moment was er een PVV-jongeren dingetje. De interviewer (Jelle, ofzo?) ondervroeg een PVV-slaafje, welke overduidelijk aangaf dat hij ‘leuk samen wilde leven met hen die volgens hem (subjectief) “anders” waren’.

  Ik heb smakelijk gelachen, toen ik dat zag.

  Ik blijf erbij dat er meer mensen ‘socialist’ zijn, zonder dat zij zich dat beseffen. 😉

  @9, doet ‘es goed lezen?!
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Projectie_%28psychologie%29
  &
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Introspectie

  Succes met de zoektocht naar jezelf.

 12. @9, Ik zou zeggen: ga eens praten met de papa van de aanstaande keunigin. Die weet namelijk precies hoe dat werkt (al beweert ie zelf van niet, maar ja, dat tekent notoire misdadigers laf als ze zijn) met dat droppen uit vliegtuigen van hen die niet geacht worden ‘erbij te horen.’

 13. @9 Ik neem aan, dat je nooit een van deze ‘gelukzoekers’ gesproken hebt. Zolang je dat niet doet, heb je naar mijn mening geen recht van spreken wegens ernstig gebrek aan qualificatie.
  Dacht je echt dat het leuk is, als illegaal, zonder enig recht of zekerheid in een land te leven? Zou jij zonder je paspoort, ziektekostenverzekering, bankpas en credit card op vakantie in het buitenland gaan? Doe maar eens, maar wordt niet ziek en krijg geen ongeluk.

 14. @16, Beste Cornelis, dat soort types als die Peter kunnen zich in geen enkele situatie ook maar voor het geringste beetje verplaatsen in de situatie van een ander. dat vereist namelijk empathie en dat bezitten zulke mensen niet. Daarom zijn het zulke prima SS’ers van morgen.

 15. als je 7000 euro per mnd verdient als komediant in de 2e kamer, speel je een fraaie rol.

  je zegt dat je links bent of groen of liberaal .

  als je het waagt om aan naar daden vlgns de vermeende ideologie te vragen zyn er altyd miesgassers die de vraagsteller voor rotte vis uitmaken.

  de enige die profiteer is tenslotte WILDERS (maar of we daar bly mee moeten zyn)

 16. Nou je het zegt.

  Een groot schiereiland voor de noodzeekust met daarop een enorm asielcentrum lijkt mij geen eens zo gek idee.

  Dan nog het kost toch weer klauwen met belastinggeld.

  We willen juist een stop voor kansarme asielzoekers.

  We hebben er al meer dan genoeg met een luxe bijstandsuitkering wat de staat der Nederlanden elke maand miljoenen kost.

  Graag weer snel een strenge minister voor Asiel, immigratie en nationalisatie een opvolger voor Leers.

  Scheid aan de EU onze eigen strenge immigratie regels hanteren.

  Genoeg = Genoeg Vol=Vol

  Peter.

 17. @19, met bovenstaande geef je weer eens blijk dat je volledig buiten de realiteit/ maatschappij staat.

  1.) o.a. op Terschelling, bijvoorbeeld, is/ was er een AZC. Grotendeels tot tevredenheid van ‘de eilanders’. Enkele zuurbekjes, zoals jij, even daargelaten.

  2.) de instroom van asielzoekers hou je niet tegen, zolang er bepaalde lieden oorlog blijven voeren. O.a. vanwege de inmiddels welbekende brandstoffen. Mede vanwege internationale afspraken, blijven mensen welkom in landen waar zij zich a.) veilig kunnen voelen/ leven b.) zich verder kunnen ontwikkelen, mede om t.z.t. ‘hun steentje bij te dragen’.

  3.) die luxe bijstandsuitkering is een schijntje. Net voldoende om de vaste lasten te kunnen betalen. Overigens is dit een recht, welke ik jou z.s.m. toewens. Juist om te ervaren hoe weinig dat het is. Ervaring doet leren en spreken, is het uitgangspunt.

  4.) opvolger van/ voor Leers? Grapjas. Mede vanwege beleid door de PvdA uitgewerkt, zijn er talloze problemen ontstaan. Een aantal van deze zal je in de archieven van krapuul.nl terug kunnen vinden.

  5.) Je mist de ‘T’, in scheidt. Of doel je je op ‘schijt’, als in faeces (poep)? Indien het laatste, leer dan eerst eens fatsoenlijk Nederlands. De gemiddelde ‘integreerder’ maakt niet dat soort extreem domme fouten. Lange & korte ei/ ij. Notabene iets wat je op de lagere school al is geleerd/

  6.) genoeg = genoeg? Grappig, die ‘verzadiging’. Vol = vol? Klopt helemaal! Nederland is veel te klein voor zultkoppen zoals jij, die de retoriek van extreemrechtse idioten aan het verspreiden is. Het vol = vol stamt uit de tijd van Janmaat. https://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Janmaat (lees vooral: Janmaats standpunten brachten hem in een totaal sociaal en parlementair isolement.) De grote bek van een extreemrechtse minderheid is tot op de dag van vandaag ongewenst.

  7.) Ik heb oprecht medelijden met je.

  8.) donderstraal een end op, triest trolletje.

 18. @19 Juist. Scheid aan de EU.
  Hoeveel asielzoekers met een uitkering zijn er eigenlijk? Hoe hoog is die uitkering? Weet je niet? Ga maar eens zoeken.

 19. @21, de grap is: Een ‘illegaal’ heeft géén enkel recht op ‘een uitkering’, bezijdens een paar tientjes “zakgeld”. Deze illegalen worden, soms, verwelkomt door types zoals Frits Bolkestein. Illegale schoonmaaksters recent aan ‘het woord, nog. Dank, Frits! Wicked legacy.

 20. @19
  Jij hebt de verzamelde werken van Jozef Goebels wel erg goed voorgekauwd gekregen! Samen met Wilders en zijn Goebels-imitator Yoram in de klas gezeten? Idioten zoals jij zijn het uitschot van de maatschappij! Al je genoten uitkeringen terug betalen en opdonderen! En neem het uitvaagsel van je soortgenoten gelijk maar even mee!

 21. @22 Ik weet dat. “Peter” kennelijk niet. Het is zooo makkelijk anderen na te brallen in plaats van zelf eens te rechercheren en op basis daarvan een mening te vormen. Ik wou OGV even een duwtje in de goede richting geven, maar dat zal wel weer vergeefs zijn. Arm Nederland …

Reacties zijn gesloten.