Zullen we medelijden hebben met Geert?

Nee, veel interessanter was het zelfbeeld dat Wilders schetste. Het is nu voor iedereen duidelijk: Geert Lijdt. Met grote L. En hij doet dat graag in nationale, zeg maar gerust: kosmische proporties

Ach, en stel dat hij inderdaad regelmatig bedreigd wordt – ik geloof er niks van, maar stel. Dat lijkt me dan eerlijk gezegd niet verwonderlijk. Geert neemt graag op ruige wijze deel aan het debat. Hij heeft de stijl; Geert is een goede hater – maar als hij dan op zijn beurt gehaat wordt, dan springen bij hem ineens de traantjes in de ogen. En of we alsjeblieft mee willen janken. Dan is hij zielig. Dan is hij een Held.

Sorry Geert, als je het scherp speelt in het publieke debat, kun je bedreigingen verwachten en moet je niet zeuren. Doe ik ook niet. Zo is de tijdgeest. Wordt het je te veel, kun je er niet tegen: stap op. Voor jou een ander met meer lef. If you can’t stand the heat, don’t come in the kitchen.

Kijk, met zo’n man, Marcel Hulspas, kan ik praten. Als je zelf zo tekeer gaat, moet je niet gaan janken en achter moeders rokken wegkruipen als ze je terugpakken. Wat je zaait zul je oogsten en als je haat zaait, zul je haat oogsten. Dan moet je niet gaan janken, want dan krijg je van mij gewoon een lolly en verder geen aandacht.

Wellicht ten overvloede, Geert hoeft helemaal niet dood, ik wens niemand dood, maar het zou wel fijn zijn als we niets meer van hem horen en hij fijn achter de balie bij een of andere hamburgertent staat in een plaats waar nog niemand van heeft gehoord.

31 gedachten over “Zullen we medelijden hebben met Geert?”

 1. De PVV is ook gezaaid en nu wordt er geoogst. Ook niet janken dus? Waarom dan wel? Het is in dit geval wel duidelijk wie er eerder was, de kip of het ei. Dat vind ik nou zo raar he, verkeerd beleid voeren totdat er een hele boze en teleurgestelde massa ontstaan is en dan gaat u maar een beetje inhakken op die massa en diens spreekbuis? Het moet niet gekker worden, het lijkt wel een ideologische dictatuur. Wanneer word eens hand in eigen boezem gestoken mensen?

 2. Quote:

  “Sorry Geert, als je het scherp speelt in het publieke debat, kun je bedreigingen verwachten en moet je niet zeuren. Doe ik ook niet. Zo is de tijdgeest. Wordt het je te veel, kun je er niet tegen: stap op. Voor jou een ander met meer lef. If you can’t stand the heat, don’t come in the kitchen.”

  Hulspas is van mening dat bedreigingen er gewoon bij horen. Zo is namelijk de tijdsgeest. Volgens mij wordt Hulspas zelf niet of nauwelijks bedreigd. Ik denk dat hij dan wel anders zou piepen. En ik geloof niet we in Nederland bedreiging met de dood ineens normaal zijn gaan vinden. Daar staan gelukkig nog steeds straffen op (artikel 285).

  Verder een zeldzaam slecht stuk. Hulspas vergeet voor het gemak dat Wilders voor de rechtbank staan, terwijl de andere “zieligerds” niet bedreigd en/of vervolgd worden. Dat is een wezenlijk verschil.

 3. @1 verkeerd beleid? Maar nu hebben we PVV en die gaan dat gelukkig allemaal voor ons oplossen? Hahaha.

 4. @2 Dat GW vervolgd wordt is terecht. Dat kan gelukkig in onze rechtstaat – “gelukkig nog” moet ik zeggen want als het aan de PVV lag dan was de rechter afhankelijk van de politieke wind die er waait.

 5. @#2 Er worden wel meer mensen bedreigd, o.a. hier op de redactie heb ik wel eens begrepen, maar ook Femke, diverse burgemeesters, weet ik veel wie. En nee, ik vind het niet normaal, voor niemand niet.

  Maar als je het voor je eigen politieke gewin gaat gebruiken en je projecteert de bedreiging(en) die je ontvangt op een hele bevolkingsgroep, ik vind het dubieus, laat ik het heel zacht uitdrukken. Het is voor niemand controleerbaar en de schuld wordt heel suggestief bij miljoenen onschuldigen gelegd. BAH!

  en @1 – 1,5 miljoen telerugesteld en boos – 15 Miljoen kijken vol verbazing, effe dingen in verhouding blijven zien. En wat heeft de spreekbuis tot nu toe voor elkaar om die 1,5 miljoen weer helemaal blij te maken? ehm, het burkaverbod, super, gefeliciteerd.

  En over kip en ei ik heb met veel liefde en plezier in Rotterdam gewoond en gewerkt en ook met mijn turkse en marrokaanse collega’s, ik heb het ze op de man af gevraagd of ze het westen wilden veroveren, ben uitgenodigd in de moskee, daar spelen ze rummikub en tafelvoetbal, geen kalashnikovs of bommen gezien hoor, ze zijn gek op voetbal, volgen de competitie, gaan in het weekend stappen en drinken af en toe ook stiekum een biertje.

  Tot een zekere professor de massa ging opzwepen, vergeleken met dit kabinet waren de puinhopen van paars een soort paradijs.

 6. Professor Pim heeft gewoon doodordinaire Archie Bunker vreemdelingenhaat in een pseudo wetenschappelijk jasje gegoten.
  Dat ligt ten grondslag aan de onvrede van 1,5 miljoen, geen angst voor Islam of al die Bosma lulverhalen om het een beetje interessant te verpakken. Gewoon doodordinaire vreemdelingenhaat, niks meer niks minder.
  Je hebt gewoon een hekel aan Turken en vroeger had je ook een hekel aan homo’s maar dat ligt nu iets moeilijker even.

 7. #6Jan
  De massaimmigratie heeft ook diverse negatieve kanten. Ken je die ook? Wat is jouw mening daarover?

 8. michello Schreef:

  Dat vind ik nou zo raar he, verkeerd beleid voeren totdat er een hele boze en teleurgestelde massa ontstaan is en dan gaat u maar een beetje inhakken op die massa en diens spreekbuis?

  O de zogenaamde genegeerde boze en teleurgestelde massa , de zwijgende meerderheid zogenaamd , het enige moment dat er echt door gezwegen word is natuurlijk als er weer een hand borrelnootjes naar binnen gewerkt moet worden , verder papagaait men Telegraaf , Tros en SBS6 na … en maar kankeren op links terwijl men dankzij links zo ongeveer de beste rechten en voorzieningen ter wereld had maar die door dom rechts te stemmen zelf verspeelde …

 9. michello Schreef:

  #6Jan
  De massaimmigratie heeft ook diverse negatieve kanten. Ken je die ook? Wat is jouw mening daarover?

  over je opa en oma werd net zo gekankerd toen ze uit het zuiden naar de grote steden kwamen , ik geloof dat die van jou uit het protestantse stuk van Zeeland kwamen de mijne uit het Katholieke …dus die hadden zelfs het zelfde gezeik over hun Godshuizen …

 10. #9Al Bakrastani
  Ja en zonder de liberalen was er nu geen democratie. Zo kunnen we wel even doorgaan.
  Het ging over het beleid qua massaimmigratie toch? Voor de rest hoor je mij niet klagen!
  Ik zou misschien zelfs PvdA stemmen, als ze niet zo dom pro-massaimmigratie was.

 11. #10Al Bakrastani
  Klopt gedeeltelijk, mijn grootouders kwamen naar Rotterdam, gingen wonen in Zuid dat toen werd gebouwd. De oorspronkelijke Rotterdammers noemden de nieuwe bewoners die in Rotterdam-Zuid woonden “boeren” en dat was ook zo. Maar deze boeren waren welkom en gevraagd omdat er volop mensen nodig waren voor de wederopbouw. Of er toen ook gezeur was over religie en godshuizen kan ik niet beoordelen omdat over dat soort dingen moeilijk iets te lezen vinden valt. Het lijkt mij eerder van niet, omdat christelijke religie in de jaren 50 toch nog meer verbreid was dan hedentendage. Bovendien is het christendom een deel van onze geschiedenis/cultuur/identiteit dus het zal vast niet al te veel weerstand hebben opgeroepen denk ik.

 12. @# 8 – Natuurlijk ik heb de stad zien veranderen, mijn vader en moeder hebben de stad ook zien veranderen (mijn vader komt ook uit Zeeland by the way).
  In de jaren 50 had je de nozems tegen de rockers, in de jaren 60 en 70 de hippies en de jaren 80 de punkers op de beurstrappen en nu zie je mensen met een tintje en van die rapfiguren met capuchons, ik zal er niet bij gaan staan net zoals vroeger de mensen niet bij ons op de beurstrappen gingen staan.
  Het is een grote stad, that’s life, de stad leeft, de stad veranderd, het is geen dorp aan de rivier zoals Pastors graag zou willen, met alles keurig in een hokje. En ik heb ooit een keer de programma’s van de PVDA en Leefbaar naast elkaar gelegd en doorgelezen, kwam trouwens nergens een artikel tegen waarin de massa-immigratie werd gepromoot maar dit terzijde. Ik vond zelf dat de programma’s bijna hetzelfde waren met die uitzondering dat de PVDA stelt ” we motte allemaal een beetje normaal doen” en Leefbaar stelt “de allochtonen motten een beetje normaal doen” da’s het hele verschil. Bij Pim Leefbaar en nu PVV is alles de schuld van de allochtonen. En als je iets tegenwerpt krijg je gelijk van die koran verhandelingen van 800 jaar geleden op je bord gegooid.

 13. @11 – Cohen stond aan de basis van de wet die Rita ‘rechte rug’ zo beroemd heeft gemaakt.
  Hoe is t trouwens met Rita? Die ging ons een paar jaar geleden toch redden?

  Over de massa immigratie theorie kun je hier in het archief van alles vinden, ga ik niet meer oplepelen, er is allerlei cijfer materiaal in diverse topics die dit soort ideeën aardig nuanceren.

 14. #13Jan
  Het staat inderdaad nergens letterlijk dat de PvdA de massa-immigratie promoot, maar ik heb hen ook nooit iets horen zeggen dat de rem er een keertje op moet.
  Als we kijken naar de agressie van linkse politici, autonomen en prominenten ten aanzien van de politici die op een gegeven moment wél aan die rem wilden trekken, dan mag ik toch gevoeglijk concluderen dat links altijd wel de poorten wagenwijd wil laten openstaan.
  Janmaat aan de dood ontsnapt, Fortuyn gedemoniseerd, getaart, geschoffeerd (“U bent een Eichmann”), Wilders gedemoniseerd, met de dood bedreigd, het is me nogal wat. Kijken julle weleens naar jezelf eigenlijk?

 15. @# 10 – mijn vader en moeder hebben inderdaad ook een hoop gezeik gehad over godsdienst toen ze naar Rotterdam kwamen vanuit Tholen (of all places 🙂 )

 16. Hee, d’r is een “jullie” door de spamfilter heengekomen.

  @#15 – Ik ben geen “jullie” Michello. Ik heb hier al vaker gezegd dat ik iedere vorm van bedreiging pertinent afkeur, tegen wie dan ook.

  Andere kwestie reeds beantwoord in #14. (bovendien best vreemde redenatie – PVDA = pro massimmigratie, maar dit staat nergens letterlijk ?!?!?!?!?)

  Hee, ’t is zaterdag, ik ga lekker met de kinderen naar het park. Lekker weer dus wordt volop gepiknikt met van die lekkere allochtoonse BBQ geuren 🙂 Net of je op vakantie bent.

 17. #17Jan
  Ik heb al snel geleerd om geen “jullie” te gebruiken en mijn reactie eerst te kopiëren alvorens op de knop te drukken. Niets is zo kudt als een reactie, waar je op hebt zitten zwoegen, te zien verdwijnen in het Niets!

 18. #17Jan
  De mijne nu ook. Ik wilde je zeggen dat je geen ju-llie moet gebruiken, maar daardoor deed ik het dus ook haha

 19. michello Schreef:

  Janmaat aan de dood ontsnapt, Fortuyn gedemoniseerd, getaart, geschoffeerd (“U bent een Eichmann”), Wilders gedemoniseerd, met de dood bedreigd

  Beste Michello,

  Idealen van gasten als Hitler, Mussert, Janmaat of Wilders worden door de meerderheid uitgekotst en verworpen. Leer er maar mee leven.

 20. Twee ons jong belegen geitenkaas alstublieft.
  Nee, dat wordt niks. 😆

 21. michello schreef:

  Niets is zo kudt als een reactie, waar je op hebt zitten zwoegen, te zien verdwijnen in het Niets!

  Hij verdwijnt niet echt, er moet alleen eerst een baasmoderator naar kijken. 😉

  Ik doe trouwens zelf vrijwel altijd Ctrl-A Ctrl-C voordat ik iets post, want bij MSN Groups gebeurde het regelmatig dat een reaktie wél echt *poef* had gedaan en voor eeuwig verdoemd was tot rondzwerven in MSN Limbo*. Dan wordt zo’n handeling-voordat-je-op-verzenden-klikt al snel een tweede natuur en die krijg je er nooit meer uit. 😛

  * het voorgeborchte van de hel, niet die ene provincie waar Venlo ergens ligt

 22. DarkSkywise Schreef:

  Twee ons jong belegen geitenkaas alstublieft.
  Nee, dat wordt niks.

  mag best , ons is toch geen officiële gewichtsbenaming 200 gram is een prima én door de EU goedgekeurde aanduiding , normaal had ik wat tegen de EU maar als de Tokkiepapa ( dat word Atatürk in het Turks , leuk hé ) er tegen is moet ik het wel steunen 😉

Reacties zijn gesloten.