Zorgpremieplan zal op EU-veto stuiten

“Brussel” zal het Zorgpremieplan van Flans II waarschijnlijk afkeuren:

Het voornemen om zorgpremies inkomensafhankelijk te maken, is mogelijk strijdig met EU-regels. Dat zegt voorzitter André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland. Hij wijst erop dat zorgverzekeraars private ondernemers zijn. In de plannen van VVD en PvdA zouden hun inkomsten voor 85 procent bestaan uit belastinggeld.”

Dit had iedereen met een beetje verstand naast de aantekening op het bierviltje dat dit Geweldige Plan behelst kunnen bedenken: subsidie via belastingen aan verzekeringsconcerns.
Alleen de machtige breinen van Samsom, Rutte, Bos en Kamp en Joost mag weten wie verder nog hadden dit even niet begrepen. Komt misschien ook doordat vele politieke vrinden van hen in de top van de Zorgbusiness zitten.
Rooie Rouvoet heeft het wel door.

7 gedachten over “Zorgpremieplan zal op EU-veto stuiten”

 1. Mooi opzetje van Diederik en Mark .. Dit gaat dus NIET door , maar al de andere maatregelen wel , dus “laat de armen en modalen de crisis maar betalen ” …

 2. Nou ja, Samsom heeft dan in ieder geval aangetoond dat er nog wel iets is wat de achterban van de VVD in beweging kan krijgen.
  Knieschoten, kopvoddentaxen, Polenmeldpunten, zorgbudgetten afschaffen, dwangarbeid, het zal de achterban werkelijk helemaal worst wezen, maar een inkomensafhankelijke bijdrage vragen daarmee krijg je de vette, vlezige, gretige, graai knuistjes wel in de lucht.

 3. @3 jacob, die opmerking is precies op zijn plaats.

  Had ik anders niet verwacht van Andre Rouvoet dat hij een dergelijke oproep voor nationalisatie van de verzekeraars, die van het overvloed aan miljarden euro puilen, in het openbaar zou doen.
  Want dan blijft alles met de zorgpremie mogelijk. 🙂

 4. Laten we niet te vroeg juigen ,deze manier van nivileren past in het straatje van brussel ,daar wil men nog verder gaan .Als het aan brussel licht gebeurd dat zelfde met u pensioen ,ww huren enz enz .Wat men beoogd is onder en middenklasse op gelijke voet te brengen ,en zo een betere controle en onderdrukking te verkrijgen over de burger in europa in het voordeel van de elite van brussel .dus vvders niet janken in de toekomst goedkope slaafjes genoeg

 5. Het lukt me eventjes niet om te beredeneren waarom de HRA-constructie wèl door de beugel kan en de voorgenomen zorgbelasting niet. Is het o.k. als mensen het voorschieten en daarna via de belastingdienst terugkrijgen, maar niet als je het direct al differentieert?

  Misschien is het toch het eenvoudigst om gewoon aan de inkomstenkant te nivelleren. Dus dat je behoorlijk steile belastingschalen invoert, of evt. een basisinkomen voor iedereen.

  Het positieve van de nu ontstane discussie is, dat er tenminste eindelijk niet meer alleen naar gemiddelden gekeken wordt. Sinds de invoering van de euro zijn de inkomensverschillen dramatisch toegenomen, zodanig dat de laagste inkomensschalen (w.o. de minima) erop achteruit zijn gegaan en de hoogste vooruit. Het is dus helemaal niet waar dat ‘we’ er toch maar mooi profijt van hebben gehad, van ‘Brussel’ e.d. Dat mag best gerepareerd worden, want die zgn. ‘onzichtbare hand’ van de markteconomie moet duidelijk een handje geholpen worden.

 6. @6
  Naar mijn weten heeft “Europa” al vaak aangedrongen die hypotheekrenteaftrek af te schaffen, maar ja, die bestond al voor de Brusselse regelgeving en is heilig tot nu toe.

Reacties zijn gesloten.