Zorggraaiers wilden salaris afhankelijk van media-aandacht

De impact van als graaier genoemd worden is zo groot bij de zorggraaiers dat ze daar graag hun salaris op af laten stemmen. Alleen heeft de rechter daar vandaag een stokje voor gestoken.

De bestuurders van ziekenhuizen en verzorgingstehuizen vallen gewoon onder de nieuwe wet die inkomens maximeert. De voorzieningenrechter in Den Haag heeft vanochtend de eis van zorgbestuurders verworpen om uitgezonderd te worden van de nieuwe wet normering topinkomens. (nrc)

Eerder heeft jvdheuvel al een mooi stukje geschreven over de jankende top-zorggraaieende bestuurders die het principieel onjuist vinden dat de overheid zich met hun salaris bemoeit. Want zij zijn toch private sector? Die helaas wel met gedwongen afdrachten wordt betaald door ons allemaal. Dus ik vind de uitspraak van de rechter helemaal goed. Als er dan in Den Haag ook eens wat gezond verstand gaat komen en iemand constateert dat marktwerking niet gaat in de zorg en daar dan ook iets mee doet, dan kan het zo maar nog wat worden in Nederland.

De NVZD wilde graag dat niet de balkenendenorm, maar haar eigen beloningscode verankerd zou worden in de wet. Die in 2009 ingevoerde code adviseert aan de hand van zaken als grootte, reikwijdte en media-aandacht van een zorginstelling in welke salarisschaal de bestuurder mag vallen.

Om te onthouden:
dit zijn de opper-grootgraaiers van de Vereniging van bestuurders in de zorg

Ruud Lapré – Voorzitter
Cathy van Beek, UMC St. Radboud, Nijmegen
Eelco Damen, Cordaan Centraal Bureau, Amsterdam
Jan Fidder, Ipse de Bruggen, Zwammerdam
Bert van der Hoek, Gelre Ziekenhuizen, Apeldoorn
Moniek van Jaarsveld, Warande, Zeist
Freek Korver, Zorgpartners Friesland, Heerenveen
Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra, Achmea, Zeist
Jopie Nooren, Lunet Zorg, Eindhoven

Met bijdrage van Keira

7 gedachten over “Zorggraaiers wilden salaris afhankelijk van media-aandacht”

 1. Dat wordt een vicieuze cirkel: hoe meer aandacht van de media, hoe meer gegraai, omzo meer aandacht van de media, hoe meer gegraai, hoe meer aandacht van de media, hoe meer gegraai, etc., ad infinitum …

 2. je zoekt, je zoekt, je zoekt .. en ’s een keertje kom je tegen de echte motivatie voor de “nieuwe” model zorgstelsel:

  “Die in 2009 ingevoerde code adviseert aan de hand van zaken als grootte, reikwijdte en media-aandacht van een zorginstelling in welke salarisschaal de bestuurder mag vallen.”

  Kort samengevat: meer brallen – meer graaien!
  (echt VVD, he?)

  De rest zijn gewoon zoete praatjes.

 3. Mijn zoontje zit op een KDC van ipse de Bruggen , waar personeel wegbezuinigt word , en die vallen dus onder een groot-Graaier ???

 4. Het zijn altijd de grootgraaiers die huilen indien zij moeten inleveren .de normale werknemer heeft het maar te slikken ,zonder enig kommentaar .

Reacties zijn gesloten.