Zorg: verhoging premie van € 300,– per persoon tot 2015

Fijn dat het kabinet niet bezuinigt op de zorg, dat is heel goed (zou je denken). Wat het wel betekent is dat het voor elke burger duurder wordt om verzekerd te zijn. De komende jaren zal de premie voor een zorgverzekering met € 300,– per persoon stijgen. Voor een gezin bestaand uit 3 personen dus met € 900,–. Daarbovenop zullen nog alle andere maatregelen komen die zelf betaald zullen moeten gaan worden.

Gaan we naar een VS-situatie toe? Waarin alleen zij die het zich kunnen veroorloven op medische hulp kunnen rekenen? Is dat waar dit kabinet naar toe wil? Zorg is uw eigen verantwoordelijkheid?

6 gedachten over “Zorg: verhoging premie van € 300,– per persoon tot 2015”

 1. Natuurlijk is dat waar de VVD, PVV en de rechtervleugel van het CDA naartoe willen. Men probeert al jaren elke vorm van sociale zekerheid en ziektekosten verzekering uit te hollen. De ziektekosten zouden gewoon betaalbaar blijven als iedereen een percentage van diens inkomen betaalde en eventueel bovenmodaal 1 of 2% extra. Dat wil rechts echter niet. Dus besteed je aan de onderkant van de samenleving een veel groter percentage van je inkomen aan premie dan mensen aan de bovenkant.

  Alleenstaande ouders in de bijstand of in een minimumloonbaan kunnen dergelijke premiestijgingen niet betalen zonder hulp. Onverzekerd zijn mag echter niet. Dus wat moeten deze mensen gaan doen in 2015?

 2. Het gezin van Henk en Ingrid zal dit bedrag graag ophoesten als zoenoffer aan hun Meester.

 3. De zorg premie omhoog , de zorg toeslag omlaag , de huur omhoog , huur toeslag omlaag .
  Minimum loon afgeschaft , benzine duurder.
  Extra energie belastingen..
  Kunst en cultuur verkocht aan satan dus echt ontspanning zal er ook niet meer inzitten.
  Maar we mogen wel 130 kmpu , dat dan weer wel.

 4. Rustig mensen, we mogen 130 km/p uur. En Wilders komt voor on op 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 5. Sjef Emperor Yohannes Schreef:

  Rustig mensen, we mogen 130 km/p uur. En Wilders komt voor on op

  De poliskosten moeten natuurlijk omhoog om voor de gewonden van de door de hogere snelheden vaker voorkomende en ernstiger ongelukken te betalen …

 6. Mij is geleerd dat je nooit aan een van deze 3 dingen mag komen als regering zijnde:

  De werkenden
  De hulpbehoevenden
  Onderwijs

  De gevolgen bij het verstoren van een van deze dingen leidt dan tot een grote economische schadepost, met een negatief rendement (korte termijn winst, lange termijn gevolgen)

Reacties zijn gesloten.