Zorg gaat sowieso 230,00 p.p.meer kosten

Een fikse stijging van de zorgpremie zit er aan te komen. Volgend jaar moet honderd euro per persoon meer betaald worden. Het eigen risico gaat daarbij omhoog van 220 euro naar 350 euro, schrijft De Telegraaf vanochtend op basis van ingewijden. (NRC)

Verderop in het stuk staat dat het totaal om een bedrag van 4 miljard gaat, dat eerst door de overheid werd betaald. Maar deze moet bezuinigen en betaalt dat niet meer, dus moet de burger het gaan betalen.

Maar als je denkt dat het lood om oud ijzer is, dan is dat is niet waar. Eerst werd het door ons betaald via belasting aan de overheid, opdat deze het dan weer kon betalen aan de verzekeraars. Maar het is geen lood om oud ijzer. Nu betalen we net zo veel via belasting (of nog meer) aan de overheid én we moeten meer gaan betalen aan zorgpremie en eigen risico. 230,00 euro p.p., dat is voor 2 personen 460,00 euro. Als je kinderen hebt ouder dan 18 jaar, evenzoveel maal 230,00 euro meer p.p. er bij. En de premie voor de zorgverzekering zal in 2013 ook wel omhoog gaan.

15 gedachten over “Zorg gaat sowieso 230,00 p.p.meer kosten”

 1. Je ziet het goed – iedereen en jij inclusief hebben het reeds door de belasting afbetaald.
  Nu dat de Liberale Staat plant om die belastingbedragen ergens anders te gaan besteden, moet iemand geld opnieuw ophoesten richting Verzekeraars.

  Dus naast die belasting moeten we zorgen dat de Verzekeraars hun winsten kunnen behouden zodat ze een smoesje krijgen om geneesmiddelen niet te hoeven vergoeden, of zeg ik het weer verkeerd?

 2. En daarbij 7 euro 50 per dag liggen in het ziekenhuis, verschraling basispakket en vast nog wat andere dingen.

 3. Rooie Kees, begrijp je niet.

  Lees dit nog eens:
  ‘Volgend jaar moet honderd euro per persoon meer betaald worden. Het eigen risico gaat daarbij omhoog van 220 euro naar 350 euro’

  Honderd euro per persoon meer betalen EN DAARBIJ gaat het eigen risico met 130 euro omhoog.

  Dat maakt het voor mij minimaal 230 euro meer.

 4. Waar gaan deze winsten naar toe? Naar de aandeelhouders IN die specialisten?

  De Zorg is een echt neoliberaal speelding, en wij producten, dat geldt ook voor de premies van die verzekeringen.

  [ De winst van zelfstandig werkende medisch specialisten is in de periode 2001-2009 jaarlijks met gemiddeld 8,3 procent gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In diezelfde periode steeg de winst van zelfstandige huisartsen met gemiddeld 5,6 procent en dat van tandartsen met 4,4 procent per jaar.] et cetera.

  http://nos.nl/artikel/420896-winst-specialisten-jaren-boven-8.html

 5. tijd voor nationalisering .. gezondheidszorg , openbaar vervoer.. sociale woningbouw . het hoort allemaal niet op de open markt thuis

 6. Dit had zo wie zo nooit op de open markt mogen komen; want de markt werking in deze zaken heeft alleen maar gewerkt ter meerdere eer en glorie van de winst van de graaiers.
  Hier was vroeger ook al voor gewaarschuwd.

 7. @Rein, basisvoorzieningen zouden in mijn ogen ook nooit op de open markt mogen komen. Iedereen zou gelijke mogelijkheden op de markt moeten krijgen, en dan kan niet op een commerciele markt, waarbij in beginsel het recht van de sterkste geldt.

 8. @14, dit is ook mijn grootste bezwaar tegen het heilig geloof in de zogenoemde Vrije Markt.

  Men probeert ons van VVD kant de jungle recht van het sterkste onder de mom van een veelal gemanipuleerd “Vrije Markt” te verkopen.

Reacties zijn gesloten.