Zondag 10 april: Wake voor Kambiz Roustayi

Zondag 10 april aanstaande wordt op de Dam om 15.00 uur een wake gehouden voor de Iraniër Kambiz Roustayi, die zichzelf afgelopen woensdag op deze plek in brand stak en een dag later overleed aan zijn verwondingen. Zijn herhaalde asielaanvraag was onlangs afgewezen. Deze wanhoopsdaad legt het onmenselijke asielbeleid van Nederland bloot.

socialisme.nu – Zondag 10 april: Wake voor Kambiz Roustayi

7 gedachten over “Zondag 10 april: Wake voor Kambiz Roustayi”

 1. De Wereldomroep heeft in het Engels opvallend veel meer over de zaak dan ik in de Nederlandse staatsmedia heb aangetroffen.

 2. Inderdaad, deze man had jaren geleden al direct teruggestuurd moeten worden naar de mohammedaanse heilsstaat Iran.
  Daar hattie lekker kunnen klagen over het onmenselijke nederlandse asielbeleid.

 3. @3 Torsten Bieber

  En jij bent een insider en een kenner van het dossier dat je weet dat hij al lang teruggestuurd had moeten worden?

 4. Heel triest dat deze man deze keuze gemaakt heeft. Het lijkt er inderdaad op dat het Nederlandse asielbeleid hier mee te maken heeft. De vraag is: waarom is dit asielbeleid zo strikt.
  Ik ben van mening dat dit komt omdat hier zulke grote aantallen Turken, Marrokanen, Tunesiers etc etc binnen gestroomd zijn en nog steeds binnenstromen dat veel mensen (links en rechts)de deur minder ver open willen hebben staan. De echte asielzoeker wordt hiervan het slachtoffer. Als we de instroom hadden weten te beperken dan was ons asielbeleid een stuk aangenamer geweest voor de echte vluchteling.

  Klaas

 5. @Torsten Bieber

  Ik begrijp jou reactie…Iraanse regering is geen haar beter dan die van Nederland ( het is veel en veel erger) Daarom vluchten mensen uit hun land en verlaten ze alles wat ze lief is. Ze komen niet naar Nederland omdat ze hier mooier landschap hebben…of omdat ze mensen als Torsten Bieber willen bewonderen…Het is hier “veiliger“, mensen willen vrijheid, willen niet in angst leven…Geloof me als Iran een democratisch land was, had je hier geen Iraanse mensen gezien…

  Maar alsnog begrijp ik je reactie, Ik ben als iraanse in Nederland opgegroeid.. Mijn Nederlands is beter dan mijn farsi, ik heb alleen Nederlandse vrienden en ben soms meer Nederlands dan mijn vrienden! Ik kan me inleven in mensen die moeite hebben met immigranten ( al ben ik niet met ze eens)… Maar het blijft onmenselijk hoe de Nederlandse Asielbeleid momenteel is…Probeer je in te leven ( hoe moeilijk het ook is) wat als jij niet veilig was in je land en genoodzaakt was om te vluchten…en dan???

  FREE IRAN!!!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=NcvEIuLVEbI

 6. Voor vluchtelingen behoort ons land de grenzen open te zetten. Ik neem aan dat jij als vluchteling in Nederland welkom was of werd het je moeilijk gemaakt?
  Van de 1 miljoen moslims in Nederland is echter maar een klein deel vluchteling. Mogen we dan geen grens stellen aan de hoeveelheid mensen die we hier toelaten?

  Klaas

Reacties zijn gesloten.