Zohee! Nederland heeft al drie bommen gegooid! Kost dat?

Two_Dutch_F-16sDit bericht werd vandaag trots verspreid in de media door ” onze jongens”.
Ja ja ! Twee vliegtuigen gooiden maar liefst drie bommen op wat pick-up trucks van IS.
Of er IS strijders bij omkwamen is dan weer niet bekend. Er werd om luchtsteun gevraagd door de Koerden.

Wat kost dat nu? Nou dat is nog niet zo makkelijk. We hebben bijvoorbeeld dit Tweede Kamerstuk, en dit pdf stuk van de Rekenkamer. De stuksprijs van een F-16 is ook te vinden.

 

Dan nog de bommen. Wat kost een Mk 82 bom ongeveer ? Laten we er van uitgaan dat Nederland de BLU gebruikt, een versie van de oudere Mk-82, waar allerlei dingen over te vinden zijn op het internet, zoals dit patent op een Duitse bom die het niet haalde.  Een klein kostenoverzicht van diverse bewapening die ook Nederland gebruikt vanuit Amerikaanse hoek.

Ik ga dat allemaal niet uitrekenen, maar ga er maar vanuit dat er ongeveer een 5 procent van het budget aan bewapening is gebruikt vandaag. En wie mag er voor deze onofficiële en niet bij wet geautoriseerde oorlog betalen ?

Juist. U en ik.  De belastingbetaler mag opdraaien voor dit paradepaardje van Nederlands schijnheilig moraalridderschap.
Schijnheilig omdat Nederland aan de ene kant doet alsof het zo’n enorm vrijheidslievend land is maar in werkelijkheid kinderen naar oorlogsgebieden uitzet. Schijnheilig omdat de Overheid met haar vingertje omhoog wijst naar landen die het niet zo nauw nemen met mensenrechten maar zelf die mensenrechten schendt. Schijnheilig omdat de Overheid bondgenootschappen sluit met landen waar dagelijks mensen door de eigen Overheid worden onthoofd of gegeseld maar dat wordt door de vingers gezien want die landen hebben namelijk Olie, en zijn handelspartners.

Natuurlijk, onze straaljagers zullen best een druppel op een gloeiende plaat zijn daar voor de mensen op de grond die bedreigd worden door IS. Maar de vergoelijking, het excuus dat de Nederlandse Overheid steevast gebruikt, of moet ik zeggen misbruikt, is dat IS “ONS BEDREIGT!” dat “ONZE NORMEN EN WAARDEN” “ONZE VRIJHEID” in gevaar zou zijn.

Welnu. Het is nogal ver lopen en rijden vanuit Syrië naar Nederland. Dan moet IS ook nog door een heel aantal landen heen om ons land daadwerkelijk aan te vallen of te bezetten. Dat kunnen ze helemaal niet. Ook niet als ze met rust zouden worden gelaten, wat natuurlijk niet verstandig is. Maar ik kots op de holle oorlogsretoriek, de lege angstmachine die op niets gebaseerd is, de opzwepende taal van de Overheid en de Media om alle neuzen één kant op te krijgen.

Het doet me allemaal denken aan de reeds vergeten propaganda van zo’n 70 jaar terug. Toen was er volgens de toenmalige “Overheid” ook een dreigend gevaar te bespeuren waartegen opgetreden diende te worden.

Het spreekt vanzelf dat we niet ons huidige leger kunnen en mogen vergelijken met de Waffen-SS. Maar wat we wél kunnen, mogen en MOETEN doen is het beleid van de huidige Regering aan de kaak stellen. De eagerness (om maar even een Engelse term te gebruiken) van Rutte en zijn ploeg misdadigers om weer eens lekker mee te hobbelen op de grote golf die internationaal prestige heet is ons allen bekend, en komt velen van ons meer dan de strot uit.

Dan moeten we niet vreemd opkijken als het één of een paar gekken gelukt om een aanslag te plegen in ons land.

Dan moeten we niet moord en brand schreeuwen over die enge terroristen.

Dan is het alleen van belang om jezelf af te vragen, wie deelde de eerste klap uit?

Als Nederland trots had willen zijn op zichzelf had het zich sterk gemaakt voor de humanitaire kant van de zaak. Dan had de Overheid minimaal een kwart van welk budget dan ook moeten besteden aan humanitaire hulp voor vluchtelingen, toelaten van vluchtelingen en had moeten laten zien dat onze waarden en normen die van de rest van de wereld zouden overstijgen. Zonder economisch belang. Zonder leger, zonder bommen.

The moral high ground, so to speak.

En dat is een les, en een historische les, die de geschiedenisstudent Rutte, de man die echt geen historicus genoemd mag worden en die zijn bul wat mij betreft per direct zou moeten inleveren, had moeten trekken.

Maar dat is teveel verwacht. De man likt lekker door aan de kont van de Amerikanen.

Recht zo die gaat.

Hou Zee !

BAH.

4 gedachten over “Zohee! Nederland heeft al drie bommen gegooid! Kost dat?”

 1. @JJB, wat heden rond Kobane aan de grens met Turkije gebeurt is het direct bewijs, voor de zoveelste keer, voor het totaal valen van de Westerse politiek in het Midden-Oosten. Het is een humanitaire ramp! Het is een aangekondigd GENOCIDE die straks in Kobane zal plaatsvinden, voor het ogen van de Westerse wereld.

  Nog erger, de geschiedenis herhaalt zich. Nu zit het Turkse leger rustig te kijken hoe de dappere, onderbewapende Kurdische Peschmerga onderuit gaan tegen de uiterst geweldadige agressie van ISIS. Het lijkt net op de gebeurtenis toen met de getto van Wasrschau. Heden is het getto van Kobane.
  Voor het publiek wordt hier en daar een bommetje gegooid die in werkelijkheid geen enkel betekenis heeft behalve voor ons belastingbetalers portemonnaie.

  Het Westen begaat een monstrueuze historische fout omdat de Koerden door heel Europa gaan zich roeren nu dat ze zien hoe ze voor de zoveelste keer door de Europeanen en VS verraden worden. Van de Turkse heerser hoeven ze niet veel te verwachten, de regering in Ankara heeft de betogingen gisteren aangegrepen om 14 koerden te doen vermoorden. De gebruikelijke gang van zaken.

 2. Klopt Nexus. Erdogan wil nu een “bufferzone” in Noord-Syrië en een no fly zone.

  Ofwel: Hij wil Turks grondgebied uitbreiden.

  En dat het Westen daar niet tegen optreedt is nog een bewijs dat het Westen wederom episch faalt. Turkije zou direct de NAVO uitgeschopt dient te worden.

 3. Pingback: Koenders: je kunt IS en ons Kabinet niet wegbombarderen. |

Reacties zijn gesloten.