Zo gaan we in Nederland met elkaar om

Op ons item De Nederlandse cultuur is een sprookje kwam een opmerkelijke reactie van Kevin, inclusief illustratief filmpje:

Dit is wellicht volgens de PVV en aanhang rotzooi wat zij onder Hollandse cultuur verstaan en iedereen aan moet meedoen:

Sinterklaas vieren; ook Sinterklaas als officiele feestdag aanhouden.
Nationale televisiezenders zonder allochtone programma’s
Hollandse radiozenders met muziek van Volendamse bodem
Hollandse kost eten
Hollandse broodjes verkopen op stations en markten
Hollands lullen op straat zodat iedereen kan meeluisteren wat jij te zeiken hebt
Buren in de gaten houden en aangeven
Draaiorgels in elke wijk laten spelen
Tros Muziekplein invoeren in elke straat
Hollandse vlaggen op elk gebouw
Enkel spekslagerijen mogen in de wijk bestaan
Pottekijkers bij de huizen langs
En met je buren omgaan zoals onderstaand linkje op youtube ZO gaan we in Nederland met elkaar om.

8 gedachten over “Zo gaan we in Nederland met elkaar om”

 1. Een front tegen de scheefwoonster (met haar accent!)…
  Klassenstrijd op zijn Nederlands 😆

 2. Ik wilde zeggen dat er PVV aanhangers zin die ZO erover denken wat ik opnoemde..en dat filmpje is DE juiste manier hoe dat in die Volkswijken er aan toe gaat.
  Echt hoorEnne als je als allochtoon tussen deze twee buurvrouwtjes komt te wonen nouuuu,trouwens ook die nette bechaafde buurvrouw in het filmpje krijgt het ook te verduren..zo zijn die typen nu eenmaal die op PVV stemmen

 3. Schijnheiligheid kent geen tijd bij de PVVaanhangers..
  Ik zag een keer bij een NCRV programa rondom tien,een vrouw die in Rotterdam Noord woonde zeggen dat in de Rotterdamse Zwart Janstraat geen enkele Hollandsche slagerij en winkels meer te bekennen is/was en je alleen maar vrouwen met sluiers ziet en allochtone winkels, en dat zij zich er niet thuisvoelde..
  Ben toen de dag erna die Zwart Janstraat in gelopen ik kende die straat al maar toch nog even checken..en wat ik zag 3!! Hollandse grote slagerijen met borden met reclame van speklapen en krabbetjes voor de soep,een marskramer,Jamin,Handyman,Kruidvat,eyewish,Sitskoorn stoffen,MacDonals,Pim Doesburg sportzaak ,Eurolandwinkel,Abnbank,Antiekwinkel,Hollandse grote parfumeriezaak,Hollandse snoepwinkel,twee Hollandse bloemenwinkels,reformzaak,drie Hollandse bruine cafe’s,Hollandse verhandel,Hollandse schoenmakerij,Hollandse kaasboer,Hollandse drogist,Hollandse Telefoonwinkels,Hollandse stomerij,Hollandse sigarenboer,Hollandse notenbar,enzz
  En ja ook Turkse Surinaamse en Marokkaanse zaken ook ja ertussen..ik walgde van die mevrouw om op televiesie zo onze stad en winkelstraten te bejegenen als zij deed.Zo liegen terwijl het NIET waar was/is die zaken zijn er al jaren walgelijk dat gelieg propaganda een ieder die deze straat niet kende of ken zou het nog geloven ook nou ga maar kijken hoor op streetview van google!

 4. ohh het Holandse bij de winkelvermeldng heb ik er bij gezet om duidelijk te maken dat er WEL Hollandse winkels zijn volop..oja ook chinese heb ik gezien leuk he?

 5. Leuke opsomming van Kevin, had hem bij de reacties ook gelezen. En ik zou eraan toe willen voegen:
  Vistenten overal met `Hollandsche Nieuwe’ en `Warm gebakken visch’.
  Weer Hollandsch loopje aanmeten, dus straffe pas, recht-zo-die-gaat, schouders recht, marchéren dus, handen uit de zakken, niet niet zoals de luie Oosterling of de verwaten Koloniaal uit West-Indië.
  Wèg met de Jansaliegeest. Gewoon doen, geen kop boven het maaiveld. Voortuin netjes houden. Jezelf als man elke dag schéren zoals een geklofte Hollandse vent van stavast. Vrouwen achter het aanrecht (behalve Agema en Stassen) Knopen aan de gulp. Etc, etc.

 6. Och ik vergat wat, de gezellige Hollandse Tiny en Lau natuurlijk niet te vergeten..Je weet wel van..gotvotver tering wijf da moe je zo nie doen met die kesselampies gotverdepleuris enzzzz.

Reacties zijn gesloten.