Zitting inhoudelijke rechtszaak Jerry Afriyie (Kno’Ledge Cesare) verplaatst

De rechtbank heeft met de advocaat van Jerry Afriyie (Kno’Ledge Cesare) contact opgenomen en het volgende meegedeeld. De rechter heeft besloten de zaak a.s. woensdag 26 augustus niet inhoudelijk te zullen gaan behandelen, maar de zitting te verplaatsen naar een andere datum. Dit om de getuigen in de zaak in een besloten zitting de ruimte te geven om hun verhaal inhoudelijk te doen. Daarna zal de rechter-commissaris die de getuigen zal horen die verhoren op schrift stellen en aan het dossier voegen. Als dat allemaal gedaan is, zal de zaak weer voor de politierechter verschijnen.

Aanstaande woensdag 26 augustus vindt er dus in plaats van een inhoudelijke zitting een regiezitting plaats. Tijdens de regiezitting wordt bovenstaande officieel bekend gemaakt. Daarmee is dan ook alles gezegd.

Ondanks de goede bedoelingen van de rechter blijft het een vervelende situatie voor Jerry Afriyie. Jerry Afriyie leeft al bijna 1 jaar in onzekerheid en isolement en had gehoopt op een einde aan deze situatie. Wij zullen de tijd goed gebruiken om ons verder voor te bereiden op de zaak.

Wij zijn erg blij met uw interesse en betrokkenheid in de zaak. Wij raden ieder aan die van plan was om de zitting woensdag bij te wonen om op de inhoudelijke zitting af te wachten. De nieuwe datum wordt op deze pagina en op www.nederlandwordtbeter.nl bekend gemaakt.

Strijdbare groet,

Jerry Afriyie en Stichting Nederland Wordt Beter